ΙατροίΔιατροφολόγοιΑισθητικοίΝοσηλευτήριαΔιαγνωστικάΧημείαΦαρμακείαΓυμναστήριαΑσφάλειες

Κι όμως δεν «κερδίζουν» στον έρωτα μόνο οι πιο όμορφες...

05 Μαΐου 2023, 18:00

images

Είναι αλήθεια ότι οι άνδρες έλκονται από ένα ωραίο σώμα και ένα γοητευτικό πρόσωπο. Η ωραία και περιποιημένη γυναίκα δεν περνάει ποτέ απαρατήρητη! Αλλά αν το πιο σημαντικό ήταν η εξωτερική εμφάνιση πώς εξηγείται που κάποιες γυναίκες διόλου προικισμένες από τη φύση, έχουν δίπλα τους νέους, ωραίους και πετυχημένους; 

Στο ερώτημα αυτό προσπάθησαν να απαντήσουν Ισπανοί ειδικοί οι οποίες κατέληξαν σε μία 5άδα χαρακτηριστικών που οδηγούν κάποιες γυναίκες σε μεγάλες "τύχες" που δεν είναι όμως καθόλου ...τυχαίες!

Πρώτα από όλα έβγαλαν από την εξίσωση τα χρήματα. Καμία από τις γυναίκες που μελέτησαν δεν είχε μεγάλη πατρική ή προσωπική περιουσία και ασυνήθιστα υψηλά εισοδήματα. Όλες ήταν αυτό που λέμε "μέσης τάξης".

Κατά τα υπόλοιπα, όλες είχαν τα εξής χαρακτηριστικά:

- Είχαν προσωπικότητα. Είτε ήταν πιο εξωστρεφείς, είτε πιο σοβαροφανείς, πάντως ήξεραν τι ήθελαν, έβαζαν όρια και είχαν να εκφράσουν μία άποψη για σχεδόν όλα τα σημαντικά θέματα όπως είναι η πολιτική, χόμπι, ταξίδια, τέχνες, κοινωνικά ζητήματα κ.ά. 

- Ήταν εκδηλωτικές με τους άνδρες σε επίπεδο τρυφερότητας. Άγγιζαν συχνά το χέρι του συντρόφου τους, τον αγκάλιαζαν, του χάιδευαν τα μαλλιά, τον κοίταγαν με αγάπη μέσα στα μάτια. Κι όπως παραδέχτηκαν, αυτές τις κινήσεις τις έκαναν από την αρχή της γνωριμίας.

- Είχαν αυτοπεποίθηση. Δεν τις πείραζε αν ήταν λίγο κοντές, ή είχαν παραπάνω κιλά, ή η μύτη τους δεν ήταν πολύ ίσια. Μίλαγαν, στέκονταν, κινούνταν με αυτοπεποίθηση και θηλυκότητα σαν να ήταν οι πιο ωραίες γυναίκες στον κόσμο.

- Έδιναν λύσεις, προσπαθούσαν να βοηθήσουν έμπρακτα και αποτελούσαν το στήριγμα του άνδρα τους. Όλες οι συμμετέχουσες ήταν έξυπνες -κι αν όχι όλες μορφωμένες με τυπικούς όρους-, πάντως καλλιεργημένες και σε ποσοστό άνω του 85% εργάζονταν και ήταν οικονομικά ανεξάρτητες.

- Είχαν έκδηλο σεξ απίλ. Δηλαδή έδιναν την εντύπωση γυναίκας που της αρέσει ο έρωτας, που έχει καλή σχέση με τη θηλυκότητά της, τής αρέσει να περιποιείται τον εαυτό της και θέλει να αρέσει στο σύντροφό της και γενικά στους άνδρες.

Εξ αυτών των χαρακτηριστικών, που είχαν και οι 587 γυναίκες ηλικίας 18 με 63 ετών που μελέτησαν οι Ισπανοί ερευνητές, φάνηκε ότι οι άνδρες έλκονται από την εξυπνάδα, την τρυφερότητα αλλά και την αυτοεκτίμηση της γυναίκας αψηφώντας αρκετές φορές τα τυπικά εξωτερικά της χαρακτηριστικά που μπορεί να μην είναι τα πιο ελκυστικά!


Σχετικά Άρθρα