ΙατροίΔιατροφολόγοιΑισθητικοίΝοσηλευτήριαΔιαγνωστικάΧημείαΦαρμακείαΓυμναστήριαΑσφάλειες

Κάτι παραπάνω από 5 λεπτά είναι η φυσιολογική διάρκεια- Μην υπερεκτιμάτε τους χρόνους σας

23 Νοεμβρίου 2023, 18:00

images

Η υπηρεσία που ασχολείται με την υγεία του άνδρα, η Pilot, ανακοίνωσε ότι η σεξουαλική απόδοση επηρεάζεται άμεσα από την πορνογραφία, με τις ιδέες γύρω από το σεξ να μην είναι πραγματικές και έτσι να είναι λανθασμένη η επικρατούσα άποψη για τη διάρκεια της επαφής. Μέσα από την έκθεση προέκυψε και η πραγματική διάρκεια του σεξ σε σχέση με αυτό που θεωρούμε φυσιολογικό. Η έρευνα έδειξε ότι η πραγματική διάρκεια του σεξ είναι 5,5 λεπτά, ενώ οι περισσότεροι πιστεύουν ότι το φυσιολογικό διάστημα, πρέπει να είναι τουλάχιστον το διπλάσιο.

Όπως αναφέρει η New York Post, οι ερευνητές θεωρούν ότι η αίσθηση που έχουμε για τη φυσιολογική διάρκεια του σεξ, οφείλεται στην πορνογραφία. Το 33% των ανδρών που συμμετείχαν στην έρευνα, είπε ότι παρακολουθούσε ταινίες πορνό τουλάχιστον μια φορά την εβδομάδα. Πολλές φορές αυτή η λανθασμένη ιδέα κάνει τους άνδρες να μην αισθάνονται αρκετοί στο σεξ και να έχουν άγχος ή ακόμα και να δέχονται άσχημη συμπεριφορά τους συντρόφους που έχουν την ίδια σκέψη. Το 59% των συμμετεχόντων πιστεύουν ότι το πορνό τους επηρεάζει θετικά και το 33% θεωρεί πως δεν έχει καμία επίδραση στη ζωή του.

Ο γιατρός Ben Condon ανέφερε: «Το πορνό δεν αντιπροσωπεύει υγιείς σεξουαλικές σχέσεις. Διαιωνίζει τις μη ρεαλιστικές προσδοκίες για την απόδοση, την εικόνα του σώματος και εξομαλύνει την επιθετικότητα, τις ακραίες συμπεριφορές και σε ορισμένες περιπτώσεις τη βία, ενώ παράλληλα ελαχιστοποιεί την ανάγκη για συναίνεση.

Σχετικά Άρθρα