ΙατροίΔιατροφολόγοιΑισθητικοίΝοσηλευτήριαΔιαγνωστικάΧημείαΦαρμακείαΓυμναστήριαΑσφάλειες

Καταστροφικό για τα νέα κορίτσια το σύνδρομο «της όμορφης»

19 Μαρτίου 2024, 18:00

images

"Είσαι μία κούκλα. Θα κάψεις καρδιές"... "Κοίτα να εκμεταλλευτείς την ομορφιά σου και να βρεις έναν καλό άνδρα"... "Εσύ δεν χρειάζεται να προσπαθήσεις στη ζωή σου για να πετύχεις. Αρκεί να παίξεις σωστά το χαρτί της εξωτερικής σου εμφάνισης"...

Αυτές είναι μερικές εκφράσεις και απόψεις που μπορούν να οδηγήσουν- με μαθηματική ακρίβεια - ένα νέο κορίτσι, μία νέα γυναίκα στην προσωπική δυστυχία εξαιτίας ενός χαρακτήρα ανώριμου και ενός ψυχισμού επικεντρωμένου στην επιφάνεια που είναι γνωστό ως Pretty Girl Syndrome!

Ας ξεκινήσουμε από το πιο απλό και επιφανειακό που είναι το σεξ: Πολλές μελέτες συμφωνούν ότι οι εξαιρετικά ωραίες γυναίκες δεν κάνουν καμία προσπάθεια να ικανοποιήσουν το σύντροφό τους καθώς έχουν μάθει από μικρές ότι η εμφάνισή τους αρκεί. Αναπτύσσουν λοιπόν μία σεξουαλική συμπεριφορά αδιαφορίας και ψυχρότητας χαρακτηριζόμενες από πολλούς ως "παγοκολόνες" καθώς έχουν ύφος που αποπνέει "χάρη σου κάνω που είμαι μαζί σου". Περνώντας δε στα πιο σοβαρά, η κατάσταση γίνεται ακόμα χειρότερη...

Όταν ένας άνθρωπος ακούει από την εφηβεία του ότι είναι ο πιο ωραίος από όλους τους άλλους, και ότι το προσόν του αυτό είναι αξεπέραστο, δεν είναι σπάνιο να αναπτύσσει χαρακτηριστικά νάρκισσου, εσωστρεφούς, ανώριμου ατόμου στην ενήλικη ζωή. Πρέπει πάντα να του κάνουν όλα τα χατίρια, θεωρεί ότι όλοι του χρωστούν, πιστεύει ότι η ομορφιά του αρκεί για να έχει φίλους, καλές συνεργασίες, χρήματα, αλλά και σύντροφο ζωής.

Αλλά όλοι γνωρίζουμε ότι αυτό δεν ισχύει στη ζωή...

Η εξωτερική ομορφιά, στο πρόσωπο και το σώμα, είναι ένα υπέροχο προσόν που όντως τραβάει αρχικά την προσοχή και μπορεί με σωστή διαχείριση να αποτελέσει "κλειδί" επιτυχίας. Αλλά αν το άτομο είναι κακομαθημένο, κακότροπο, ψυχρό και κενό γνώσεων και συναισθημάτων, τότε οι υπόλοιποι άνθρωποι τελικά απομακρύνονται. Δίπλα μένουν οι ...όμοιοι (που αποζητούν την ίδια αποκλειστικότητα) και όσοι δεν επιθυμούν την ουσιαστική ανθρώπινη επαφή αλλά απλά να κάνουν "φιγούρα" κυκλοφορώντας με έναν ωραίο άνθρωπο. Ως εκεί!

Αίφνης, η παχουλή συμμαθήτρια που σνόμπαρε η πιο όμορφη της τάξης, έχει έναν άνδρα που την αγαπάει πολύ και είναι ευτυχισμένη. Η φίλη με το πρόβλημα ακμής, έγινε επιτυχημένη επαγγελματίας και ζει μία ωραία ζωή. Η γειτονοπούλα με το χαμηλό ύψος παντρεύτηκε έναν κούκλο και έχει μία υπέροχη οικογένεια. 

Η κούκλα δεν είναι σπάνιο να έκανε σε νεαρή ηλικία έναν αποτυχημένο γάμο με έναν άνδρα που ήθελε απλά να την επιδεικνύει ως τρόπαιο, να μην σπούδασε, να μην έκανε καριέρα σε τομέα που μπορεί να αποφέρει σοβαρά εισοδήματα σε όλη την ζωή, να έχει κάνει καταχρήσεις, να επικεντρώνεται σε όλους τους τομείς της ζωής στην επιφάνεια και να κάνει το ένα λάθος μετά το άλλο... 

Τελικά αναπτύσσεται και το ύστατο σύνδρομο που είναι αυτό της άρνησης ότι καθώς τα χρόνια περνούν και οι συνθήκες της ζωής μας αλλάζουν, χάνεται και η ομορφιά! Οι γυναίκες με πολύ ωραίο σώμα παθαίνουν πιο συχνά επιλόχεια κατάθλιψη, καταφεύγουν πιο συχνά στο χειρουργικό τραπέζι για πλαστικές επεμβάσεις, κρύβουν τα χρόνια τους, ντύνονται και μακιγιάρονται ακατάλληλα για την ηλικία τους, αποκτούν πιο συχνά κατάθλιψη στην εμμηνόπαυση και έχουν πιο υψηλά ποσοστά κατάχρησης τσιγάρου.

Τελικά εγκλωβίζονται στην εικόνα των 20 και 30 τους χρόνων και αρνούνται να δουν κατάματα το είδωλό τους στο καθρέπτη όταν είναι σε εγκυμοσύνη, στα 40 που αρχίζουν οι πρώτες ρυτίδες ή στα 50 που ακόμα και το πιο καλοφτιαγμένο σώμα αρχίζει να παρουσιάζει σημάδια του χρόνου... Αυτοί που της μεγάλωσαν, φρόντισαν άθελά τους, ώστε το περιτύλιγμα της "κούκλας" να προσδώσει τοξικότητα σε όλη την ζωή της.

Σχετικά Άρθρα