ΙατροίΔιατροφολόγοιΑισθητικοίΝοσηλευτήριαΔιαγνωστικάΧημείαΦαρμακείαΓυμναστήριαΑσφάλειες

Κάποιες σεξουαλικές προτιμήσεις πρέπει να τις συζητάμε με ψυχίατρο

13 Ιανουαρίου 2020, 18:05

images

Το σεξ είναι για κάθε άνθρωπο μια διαδικασία εντελώς προσωπική που δεν είναι σωστό να κρίνουμε. Αρκεί να βρει έναν σύντροφο που να συμφωνεί στις ιδιαιτερότητές του και να μην ενοχλεί τους υπόλοιπους. Αλλά υπάρχουν κάποιες περιπτώσεις που το άτομο έχει να ωφεληθεί από μία επίσκεψη σε ειδικό ψυχολόγο ή ψυχίατρο καθώς αποτελούν αναγνωρισμένες διαταραχές.

Οι πιο συνηθισμένες είναι οι ακόλουθες:

Ηδονοβλεψία- Πρόκειται για την ευχαρίστηση να παρακολουθούμε το γυμνό ή τις σεξουαλικές πράξεις ανθρώπων που δεν μας έχουν δώσει την συγκατάθεσή τους για αυτό.  

Επιδειξιομανία- Είναι η ανάγκη να πάρουμε ευχαρίστηση αποκαλύπτοντας τα γεννητικά μας όργανα σε ένα άτομο που γνωρίζουμε ότι θα εκπλαγεί, θα φοβηθεί και γενικά θα μπει στον ρόλο του θύματος.

Εφαψιμανία- Είναι η ευχαρίστηση που παίρνει ένας άνδρας συνήθως όταν ακουμπάει σεξουαλικά μια άγνωστη γυναίκα η οποία δεν έχει δώσει την συγκατάθεσή της για αυτό. 

Μαζοχισμός - Πρόκειται για την σεξουαλική ευχαρίστηση που έρχεται μετά τον αυτο- υποβιβασμό μας με διάφορα μέσα, ακόμα και με διαδικασίες που προκαλούν πόνο και τραυματισμούς. 

Σαδισμός - Αντίθετα από το μαζοχισμό, ο σαδιστής παίρνει σεξουαλική ευχαρίστηση ότι υποβιβάζει άλλο πρόσωπο προκαλώντας του πόνο και ταπείνωση.  

Φετιχισμός - Όταν τα άψυχα αντικείμενα μας δημιουργούν σεξουαλική διέγερση ή και ικανοποίηση τότε υπάρχει πρόβλημα φετιχισμού. 

Παρενδυσία -Όταν ένα άτομο του ενός φύλου (ανεξαρτήτως αν είναι ετερόφυλο ή ομοφυλόφιλο) αρέσκεται να ντύνεται με τα ρούχα του άλλου φύλου και να εμφανίζεται έτσι στην κοινωνία με σκοπό την σεξουαλική διέγερση του ιδίου. 

ΠΗΓΗ

ENCEPHALOS JOURNAL

Σχετικά Άρθρα