ΙατροίΔιατροφολόγοιΑισθητικοίΝοσηλευτήριαΔιαγνωστικάΧημείαΦαρμακείαΓυμναστήριαΑσφάλειες

Καμία διάθεση για σεξ από τις μισές γυναίκες

19 Ιανουαρίου 2021, 18:00

images

Περισσότερο από τις μισές γυναίκες έχουν χάσει το ενδιαφέρον τους για το σεξ, σύμφωνα με μελέτη η οποία διεξήχθη μεταξύ 12.132 Βρετανίδων ηλικίας από 16 ως 74 ετών.

Τα άτομα ρωτήθηκαν σχετικά με την εμπειρία τους σε σεξουαλικώς μεταδιδόμενα νοσήματα (ΣΜΝ), ανεπιθύμητη εγκυμοσύνη, τυχόν εμπειρία εξαναγκαστικού σεξ και τη σωματική απόλαυση στο σεξ. Όπως αναδεικνύεται από τη σχετική δημοσίευση στο BMC Public Health, περίπου το 34% των γυναικών παραδέχθηκαν ότι δεν ήθελαν να κάνουν σεξ, ενώ το αντίστοιχο ποσοστό για τους άνδρες ήταν μόλις 15%. Οι γυναίκες, επίσης, αποκάλυψαν ότι αντιμετωπίζουν δυσκολία στην ερωτική διέγερση, στους οργασμούς και στην απόλαυση του σεξ και συνολικά το 47,5% θεωρήθηκε πως είχε «κακή σεξουαλική υγεία», στην οποία περιλαμβάνονται τόσο οι συναισθηματικές εμπειρίες όσο και τα σωματικά προβλήματα ή οι ασθένειες.

Το αντίστοιχο ποσοστό στους άνδρες ήταν μόλις 17%, ενώ το εντυπωσιακό είναι ότι οι περισσότεροι από τους συμμετέχοντες που κατατάχθηκαν στην κατηγορία «χαμηλού ενδιαφέροντος» για το σεξ (80%) ήταν παντρεμένοι ή ζούσαν μαζί με τον/τη σύντροφό τους.

Τα αποτελέσματα έδειξαν ότι οι γυναίκες ήταν λιγότερο πιθανό να θέλουν ή να απολαμβάνουν το σεξ και να έχουν πιεστεί για να το κάνουν, ενώ οι άνδρες ανησυχούσαν περισσότερο για το αν θα κολλήσουν κάποια ασθένεια και ήταν ελαφρώς λιγότερο πιθανό να είναι πιο αγχωμένοι ή ανικανοποίητοι.


Σχετικά Άρθρα