ΙατροίΔιατροφολόγοιΑισθητικοίΝοσηλευτήριαΔιαγνωστικάΧημείαΦαρμακείαΓυμναστήριαΑσφάλειες

Καλύτερο σεξ και ψυχολογία με μία μόνο επιλογή ζωής

24 Οκτωβρίου 2023, 18:00

images

Στην ψηφιακή πλατφόρμα JAMA Network, καρδιολόγοι και ψυχολόγοι σύγκριναν δεδομένα από 15 μελέτες για να διαπιστώσουν εάν υπάρχει σχέση μεταξύ αισιοδοξίας, καρδιαγγειακών και θανάτου. 

Όπως διαπίστωσαν, τα άτομα με αισιοδοξία και συμπεριφορές που τους διατηρούσαν νέους παρά τα χρόνια που περνούσαν (μεταξύ αυτών και σεξουαλικές συμπεριφορές), είχαν χαμηλότερο κίνδυνο να πάθουν καρδιακή προσβολή ή εγκεφαλικό επεισόδιο σε σύγκριση με τους απαισιόδοξους ανθρώπους.

Επίσης, οι πιο αισιόδοξοι άνθρωποι είχαν 15% μεγαλύτερη διάρκεια ζωής σε σύγκριση με τους πιο απαισιόδοξους και ήταν πολύ πιο πιθανό να επιβιώσουν ως την ηλικία των 85 ετών, έχοντας καλή ποιότητα ζωής.

Όπως δείχνουν τα στοιχεία, οι αισιόδοξοι έχουν περισσότερες πιθανότητες να έχουν υγιεινές και να διατηρούν ευχάριστες και διασκεδαστικές συνήθειες, όπως η σωματική άσκηση, η υγιεινή διατροφή, το σεξ και η αποφυγή του καπνίσματος. Την ίδια στιγμή η απαισιοδοξία οδηγεί το σώμα στην απελευθέρωση των ορμονών του στρες που οδηγούν σε φλεγμονή και δημιουργούν μεταβολικά προβλήματα, όπως ο διαβήτης.

Η αισιοδοξία κατατάχθηκε ως εκ τούτου στα πράγματα που μπορούμε να κάνουμε ώστε να είμαστε πιο ευτυχισμένοι όσο ζήσουμε, και να έχουμε μία μακρά, υγιή και γεμάτη ζωή.

Σχετικά Άρθρα