ΙατροίΔιατροφολόγοιΑισθητικοίΝοσηλευτήριαΔιαγνωστικάΧημείαΦαρμακείαΓυμναστήριαΑσφάλειες

Η τάση για απιστία δείχνει ψυχικά προβλήματα και οδηγεί σε πρακτικές δυσκολίες

26 Φεβρουαρίου 2021, 18:00

images

«Η απιστία μπορεί να πυροδοτήσει βία, ενώ αποτελεί και ισχυρό προγνωστικό παράγοντα κακής ψυχικής υγείας, άγχους και κατάθλιψης. Λαμβάνοντας όλα αυτά υπόψη, θεωρητικά οι άνθρωποι θα πρέπει να κάνουν το παν προκειμένου να αποφύγουν την απιστία», αναφέρει η Theresa DiDonato, κοινωνική ψυχολόγος και επίκουρη καθηγήτρια στο Πανεπιστήμιο Loyola του Maryland.

Όμως τα στοιχεία να δείχνουν ότι τα συνολικά ποσοστά επικράτησης της απιστίας κατά τη διάρκεια ενός γάμου, τόσο για άνδρες όσο και για γυναίκες, φτάνουν το 20%-25% στο γενικό πληθυσμό. Τι σημαίνει λοιπόν αυτό; Σημαίνει ΄οτι κάπως έτσι εξηγούνται η αυξημένη βία, η κατάθλιψη, το άγχος και άλλα δεινά... 

Σε μελέτη του το 2019, ο Δρ. Selterman αναζήτησε τους πιθανούς λόγους απιστίας κι έπειτα επικεντρώθηκε στη σύνθεση των πολλών κινήτρων που παρέθεσαν οι συμμετέχοντες. 

Από την ανάλυση, φάνηκαν οκτώ βασικά κίνητρα αυτών που απιστούν:

Το τέλος του έρωτα. Την ερωτική ποικιλία. Το αίσθημα της παραμέλησης. Οι απροσδόκητες καταστάσεις. Η ενίσχυση της αυτοπεποίθησης. Ο θυμός. Η έλλειψη αφοσίωσης. Η σεξουαλική επιθυμία. 

Σχετικά Άρθρα