ΙατροίΔιατροφολόγοιΑισθητικοίΝοσηλευτήριαΔιαγνωστικάΧημείαΦαρμακείαΓυμναστήριαΑσφάλειες

Η συχνότητα του σεξ επιδρά στην υγεία του γεννητικού συστήματος ανδρών και γυναικών

28 Οκτωβρίου 2020, 18:00

images

Όπως έχουν δείξει μελέτες, ο όγκος, η κινητικότητα και η μορφολογία του σπέρματος είναι καλύτερες μετά από μια κλασική σεξουαλική πράξη συγκριτικά με τον αυνανισμό. Τα ευρήματα αυτά συνηγορούν υπέρ μιας καλύτερης λειτουργίας του προστάτη όταν ο άνδρας συνευρίσκεται φυσιολογικά με μία γυναίκα. Ομοίως όμως ωφελείται από το σεξ και η γυναίκα...

Όπως αναφέρουν από το ΙΜΟΠ, "εξάλλου, σε ό,τι αφορά το γυναικείο αναπαραγωγικό σύστημα φαίνεται ότι η κολπική συνουσία βοηθά να διατηρηθεί η φυσιολογική λειτουργία του κόλπου και του περινέου. Σε αυτό φαίνεται να βοηθούν οι αντανακλαστικές συσπάσεις που προκαλούνται οι οποίες δυναμώνουν το πυελικό έδαφος με αποτέλεσμα την μείωση των επεισοδίων ακράτειας. Επίσης η προσταγλανδίνη που υπάρχει στο σπέρμα βελτιώνει  την αιμάτωση και οξυγόνωση του κόλπου άρα και την λειτουργικότητα του".

Από τις μελέτες φαίνεται ότι τα οφέλη για την σωματική και ψυχική υγεία σχετίζονται με την κολπική διείσδυση και τον οργασμό που ακολουθεί. Οι άλλες σεξουαλικές δραστηριότητες δεν αποδεικνύεται να έχουν θετική επίδραση στην συνολική υγεία του ατόμου. "Η πληροφορία αυτή είναι σημαντική και θα πρέπει αυτοί που ασχολούνται με την σεξουαλική διαπαιδαγώγηση καθώς και οι σεξολόγοι να ενημερώνουν  αναλυτικά για τα οφέλη της κλασσικής σεξουαλικής επαφής στην υγεία", αναφέρουν οι ειδικοί.

Σχετικά Άρθρα