ΙατροίΔιατροφολόγοιΑισθητικοίΝοσηλευτήριαΔιαγνωστικάΧημείαΦαρμακείαΓυμναστήριαΑσφάλειες

Η σωστή "ατμόσφαιρα" παίζει το ρόλο της στο σεξ

13 Δεκεμβρίου 2021, 18:00

images

Ένα δωμάτιο που μυρίζει κλεισούρα, έχει παντού πεταμένα ρούχα και ένα κρεβάτι με φθαρμένα σεντόνια και άβολο στρώμα, δεν είναι αυτό που θα αποκαλούσαμε "μια κρεβατοκάμαρα με ατμόσφαιρα". Κι όσο κι αν αυτό φαίνεται επιφανειακό και δευτερεύον, για κάποιους μπορεί να προκαλεί προβλήματα...

Όταν κάποιος είναι 18 ετών και ερωτευμένος για πρώτη φορά, μπορεί να λειτουργήσει παντού και υπό οποιεσδήποτε συνθήκες... Καθώς όμως μεγαλώνουμε και αποκτούμε προσωπικότητα και προτιμήσεις, η καθαριότητα, η τάξη, η μυρωδιά της φρεσκάδας και η άνεση δεν μάς αφήνουν διόλου αδιάφορους...

Οι σεξολόγοι δίνουν μια λίστα πραγμάτων -με σειρά προτεραιότητας- που πρέπει να προσέχουμε είτε είμαστε σε σχέση, είτε συζούμε, είτε είμαστε παντρεμένοι ώστε τουλάχιστον να μην εμποδίζει ο χώρος να έρθουμε κοντά...

1- Καθαριότητα και τάξη. Τα σεντόνια και οι μαξιλαροθήκες πρέπει να είναι, να φαίνονται και να μυρίζουν καθαρά. Τα ρούχα μας ας μην είναι παντού γύρω στο χώρο και ας αφήσουμε τα πολλά βιβλία, τα λάπτοπ και τους φακέλους με τους λογαριασμούς έξω από αυτό το δωμάτιο.

2- Άνετο στρώμα. Είναι ένα έξοδο που πρέπει να κάνουμε κάθε περίπου 10 χρόνια για να έχουμε πάντα ένα στρώμα υγιεινό και άνετο. Ο καθένας κρίνει από μόνος του αν το προτιμά σκληρό ή μαλακό αλλά πάντως είναι κακό για την υγεία και τη σεξουαλική μας ζωή αν είναι άβολο και φθαρμένο.

3- Η κρεβατοκάμαρα δεν χρειάζεται πολλά φώτα. Δεν είναι το γραφείο στο οποίο μελετάμε και εργαζόμαστε. Είναι χώρος χαλάρωσης και ερωτικών περιπτύξεων. Επιλέξτε κουρτίνες που δεν επιτρέπουν το φως να περνά εύκολα (για τη διάρκεια της ημέρας) και φωτιστικά με στραμμένες τις λάμπες προς τα επάνω και όχι προς τα μάτια σας.

4- Τα χρώματα πρέπει να είναι χαλαρωτικά ή ερωτικά. Απαλό ροζ, σομόν, άλλες παλ αποχρώσεις ή λευκό. Πείτε όχι στα ψυχρά και κρύα χρώματα αλλά και στα πολύ έντονα που δημιουργούν νευρικότητα και αφύπνιση.

5- Επενδύστε στα ωραία αρώματα. Ένα διακριτικό αποσμητικό χώρου, ένα μαλακτικό για τα σεντόνια που να αφήνει επί μέρες διακριτικό άρωμα είναι τα πιο κατάλληλα.

6- Αφήστε έξω από το δωμάτιο την τηλεόραση. Πολλά ζευγάρια βλέπουν σίριαλ αντί να παίζουν το δικό τους "ρόλο" στη μεταξύ τους σχέση.

Σχετικά Άρθρα