ΙατροίΔιατροφολόγοιΑισθητικοίΝοσηλευτήριαΔιαγνωστικάΧημείαΦαρμακείαΓυμναστήριαΑσφάλειες

Η σεξουαλικότητα σχετίζεται με όλες τις αισθήσεις: Και την μυρωδιά

04 Δεκεμβρίου 2020, 18:00

images

Η διέγερση και στα δύο φύλα σχετίζεται τόσο με αυτά που βλέπουν και ακούν, όσο και με την αφή, την γεύση και την οσμή! Ειδικά η τελευταία, φαίνεται δε να παίζει έναν πολύ σημαντικό ρόλο στον άνθρωπο όπως και σε όλα τα θηλαστικά. 

Ειδικοί επιστήμονες έχουν εντοπίσει εδώ και δεκαετίες ότι κάποια αιθέρια έλαια τα οποία ονομάζουν «γλυκά» (λεβάντα, τριαντάφυλλο κ.ά.) σε αντίθεση με αυτά που ονομάζουν «ξινά» (εσπεριδοειδή), μπορούν να βοηθήσουν πολύ στο ερωτικό παιχνίδι...

Το αιθέριο έλαιο λεβάντας θεωρείται ότι μειώνει την ένταση, μετριάζει το άγχος, ανακουφίζει τους μυϊκούς πόνους, αλλά και τονώνει τις αισθήσεις. Του αποδίδεται μάλιστα και αφροδισιακή δράση, ενώ θεωρείται ότι συνδυάζεται ωραία και με το αιθέριο έλαιο βανίλιας που επίσης λέγεται ότι συμβάλλει στη δημιουργία ερωτικής διάθεσης.

Επίσης το αιθέριο έλαιο τριαντάφυλλου ονομάζεται και «αιθέριο έλαιο της αγάπης» και θεωρείται ότι αυξάνει την σεξουαλική επιθυμία, βελτιώνει την ψυχική διάθεση και καταπολεμά το άγχος.

Η δράση τους είναι ίδια είτε χρησιμοποιούνται στους χώρους του σπιτιού ως αρωματικά χώρου, είτε αποτελούν συστατικά των αρωμάτων και των κρεμών σώματος. Πάντως προσοχή διότι τα αιθέρια έλαια δεν χρησιμοποιούνται απευθείας πάνω στο δέρμα μας ως έχουν, αλλά αραιώνονται με άλλα συστατικά που γνωρίζουν όσοι παρασκευάζουν αρώματα...

Σχετικά Άρθρα