ΙατροίΔιατροφολόγοιΑισθητικοίΝοσηλευτήριαΔιαγνωστικάΧημείαΦαρμακείαΓυμναστήριαΑσφάλειες

Η σεξουαλική επιθυμία δεν χάνεται στη γυναίκα κατά την εγκυμοσύνη

27 Μαΐου 2021, 18:00

images

Κατά το πρώτο τρίμηνο της κύησης τα συνηθισμένα συμπτώματα όπως είναι η ναυτία είναι πιθανό να μειώσουν την ερωτική διάθεση της γυναίκας. Αλλά αυτό δεν αργεί να αντιστραφεί στις περισσότερες...

Το δεύτερο τρίμηνο της εγκυμοσύνης αποτελεί περίοδο τόνωσης της σεξουαλικής επιθυμίας, καθώς τα συμπτώματα της πρώτης φάσης έχουν υποχωρούν και οι γυναίκες νιώθουν και πάλι να έχουν τον έλεγχο του σώματός τους. Ενώ στο τρίτο τρίμηνο το φούσκωμα της κοιλιάς και το σωματικό βάρος που αυξάνεται με πιο γοργούς ρυθμούς δυσχεραίνουν τη γυναίκα και της δημιουργούν συνήθως κόπωση σωματική και ψυχολογική. Η διάθεση για σεξ ως εκ τούτου μειώνεται ή εξαφανίζεται...

Αντίστοιχη διαφοροποίηση παρατηρείται και στη σεξουαλική διάθεση του άνδρα, χωρίς όμως να είναι σίγουρη η έκβασή της. Οι αντιλήψεις κάθε άνδρα, η σχέση του με τη σύντροφό του αλλά και το πόση έλξη του προκαλεί το σώμα της κατά την περίοδο της εγκυμοσύνης παίζουν τον βασικό ρόλο στην σεξουαλική επιθυμία. Έχουν παρατηρηθεί αρκετές περιπτώσεις ανδρών που ελκύονται ερωτικά από τις αλλαγές στο σώμα της συντρόφου τους, όπως η διόγκωση των μαστών. Ή που απλά συνεχίζουν να την βρίσκουν το ίδιο ελκυστική.

Από την άλλη μεριά, ένας αριθμός ανδρών καταπιέζει ή δεν νιώθει ερωτική επιθυμία φοβούμενος ότι η ερωτική πράξη μπορεί να βλάψει το έμβρυο. Και σε αυτές τις περιπτώσεις χάνει και ο άνδρας τη διάθεση για σεξ.

Όπως και να έχει, την σωστή κατεύθυνση σε κάθε ζευγάρι θα δώσει ο γυναικολόγος που γνωρίζει την περίπτωση κάθε εγκύου και πώς πρέπει να τη διαχειριστεί ανάλογα και με τις επιθυμίες του ζευγαριού.

Σχετικά Άρθρα