ΙατροίΔιατροφολόγοιΑισθητικοίΝοσηλευτήριαΔιαγνωστικάΧημείαΦαρμακείαΓυμναστήριαΑσφάλειες

Η πρόληψη των σεξουαλικών δυσλειτουργιών έχει ένα μυστικό

07 Ιανουαρίου 2022, 18:00

images

Νιάτα, καλή ψυχολογία και καλή σωματική υγεία θεωρούνται τα βασικά προαπαιτούμενα για καλή σεξουαλική ζωή. Αλλά όπως αποδεικνύουν η μία έρευνα μετά την άλλη, άλλος είναι ο παράγοντας -κλειδί...

Η διατροφή που κρατάει τα λιπίδια και το σάκχαρο στο αίμα μας σε χαμηλά επίπεδα, είναι το μυστικό για τη διατήρηση της ικανοποιητικής στύσης στους άνδρες καθώς τα χρόνια περνούν. Αλλά και στις γυναίκες, η ισορροπημένη, υγιεινή διατροφή διατηρεί το βάρος σε φυσιολογικά επίπεδα και αυτό συμπαρασύρει και τις ορμόνες και την ψυχολογία, με αποτέλεσμα να έχουν καλύτερη σεξουαλική ζωή.

Όπως δείχνουν όλο και περισσότερες μελέτες, οι 5 μερίδες φρούτα και λαχανικά την ημέρα, η κατανάλωση κρέατος όχι πάνω από 3 φορές την εβδομάδα και η συχνή κατανάλωση ψαριών, ξηρών καρπών, κόκκινου κρασιού και παρθένου ελαιόλαδου, είναι οι πιο σημαντικές διατροφικές συνήθειες που βοηθούν στη διατήρηση καλής υγείας.

Τα γλυκά πρέπει να περιορίζονται σε σπάνια κατανάλωση και να προτιμώνται αυτά που περιέχουν μέλι, φρούτα και μαύρη σοκολάτα. 

Όσο για τα δύο συμπληρωματικά που βοηθούν στη διατήρηση καλής σεξουαλικής ζωής, αυτά συμφωνούν όλοι ότι είναι η διακοπή του καπνίσματος και η τακτικά άσκηση, ακόμα κι αν αυτή είναι το καθημερινό περπάτημα.

Σχετικά Άρθρα