ΙατροίΔιατροφολόγοιΑισθητικοίΝοσηλευτήριαΔιαγνωστικάΧημείαΦαρμακείαΓυμναστήριαΑσφάλειες

Η παχυσαρκία στον άνδρα είναι κακή είδηση για τη σεξουαλική του ζωή

27 Οκτωβρίου 2021, 18:00

images

Εννέα στους δέκα άνδρες άνω των 50 ετών με περίμετρο μέσης μεγαλύτερη των 101 εκατοστών αντιμετωπίζουν στυτική δυσλειτουργία, σύμφωνα με μελέτη που δημοσιεύθηκε στο Journal of Sexual Medicine.

Το ποσοστό αυτό ήταν κατά 25% υψηλότερο από ό,τι για εκείνους με περίμετρο μέσης 94 εκατοστών, οι οποίοι έτειναν να έχουν μια πιο ήπια δυσκολία στύσης. Επίσης, οι άνδρες με μεγαλύτερη περίμετρο μέσης είχαν σχεδόν 25% λιγότερους οργασμούς και ήταν λιγότερο ικανοποιημένοι σεξουαλικά.

Το κοιλιακό λίπος μειώνει τη ροή του αίματος που χρειάζεται για τη σεξουαλική απόδοση και επηρεάζει τα επίπεδα τεστοστερόνης, υποστηρίζουν οι ερευνητές που πραγματοποίησαν την εν λόγω μελέτη.

«Πρόκειται για κάτι παρόμοιο με αυτό που συμβαίνει με τις αρτηρίες όταν εκδηλώνεται κάποια καρδιακή νόσος», αναφέρει ο καθηγητής Mustafa Bolat. Σχολιάζοντας τα ευρήματα της μελέτης, ο σεξολόγος Phillip Hodson τονίζει ότι «η μεγαλύτερη κοιλιά ενός άνδρα δεν είναι επιβλαβής μόνο για την καρδιά σε σωματικό επίπεδο. 

Υπάρχει πλέον σαφής σύνδεση με την έναρξη, τη συνέχεια ή την ολοκλήρωση της σεξουαλικής πράξης. Επίσης, το κοιλιακό λίπος μετατρέπει την τεστοστερόνη σε οιστρογόνα, παρεμβαίνοντας έτσι στη σωστή ορμονική ισορροπία» καταλήγει.

Σχετικά Άρθρα