ΙατροίΔιατροφολόγοιΑισθητικοίΝοσηλευτήριαΔιαγνωστικάΧημείαΦαρμακείαΓυμναστήριαΑσφάλειες

Η λιγότερο φιλική πόλη στον κόσμο για να ζει κάποιος χωρίς σχέση

12 Δεκεμβρίου 2023, 18:00

images

Το να είναι κάποιος χωρίς σχέση - όχι από επιλογή- είναι κάτι δύσκολο ούτως ή άλλως. Αλλά όπως αναφέρουν ειδικοί, κάποιες πόλεις του κόσμου κάνουν τις συνθήκες ακόμα πιο δύσκολες... Μία τέτοια πόλη είναι η Νέα Υόρκη!

Παραδοσιακά στη Νέα Υόρκη, ο κόσμος πηγαίνει για να βρει πολλές ευκαιρίες καριέρας, να εργαστεί σκληρά και να πετύχει. Αυτή η κεκτημένη ταχύτητα με στόχο την επιτυχία όμως, φαίνεται ότι καθορίζει και τις προσωπικές σχέσεις. Οι άνθρωποι γίνονται "αδίστακτοι", εξαιρετικά επιλεκτικοί, αυστηροί στις κριτικές τους και δεν έχουν χρόνο για λάθη και υπαναχωρήσεις... Ή "αρπάζει" κάποιος την ευκαιρία για σχέση ή όχι. Οι πιο ρομαντικοί, ντροπαλοί, άτολμοι, είναι καταδικασμένοι να μείνουν μόνοι.

Το ίδιο συμβαίνει σε όλες τις μεγαλουπόλεις του κόσμου, λένε οι ειδικοί αλλά η κατάσταση επιδεινώνεται και από τις κοινωνικές και οικογενειακές σχέσεις. Όπου -για παράδειγμα- οι άνθρωποι ζουν στην ίδια πόλη με παιδικούς φίλους και οικογένεια, υπάρχει ένα "υποστηρικτικό δίχτυ" που δεν τους αφήνει να βιώσουν έντονα τη μοναξιά και τον κόπο της αναζήτησης συντρόφου...

Όπου αντιθέτως, οι άνθρωποι βρίσκονται χωρίς οικογένεια και φίλους και στη θέση να κυνηγούν την καριέρα τους, πολύ δύσκολα βρίσκονται σε περιβάλλοντα όπου θα γνωρίσουν τις κατάλληλες παρέες και τελικά να κάνουν μία ερωτική σχέση.

Στη σχετική λίστα με τις καλύτερες και τις χειρότερες αμερικανικές πόλεις για singles (ελεύθερους) στην καλύτερη θέση φιγουράρει το Σιάτλ ενώ ακολουθούν το Λάς Βέγκας και το Ντένβερ.


Σχετικά Άρθρα