ΙατροίΔιατροφολόγοιΑισθητικοίΝοσηλευτήριαΔιαγνωστικάΧημείαΦαρμακείαΓυμναστήριαΑσφάλειες

Η κολύμβηση σε κρύο νερό μειώνει τα συμπτώματα της εμμηνόπαυσης

29 Ιανουαρίου 2024, 18:00

images

Μία νέα μελέτη δείχνει ότι ένα χόμπι θα μπορούσε να βοηθήσει με τις εξάψεις και άλλα συμπτώματα της εμμηνόπαυσης: Η κολύμβηση σε κρύο νερό. Ειδικότερα, το εύρημα της νέας μελέτης από το Ινστιτούτο Γυναικείας Υγείας Elizabeth Garrett Anderson του UCL, υποστηρίζει ότι η κολύμβηση σε κρύο νερό φαίνεται να ανακουφίζει από τα συμπτώματα της εμμηνόπαυσης -τουλάχιστον μεταξύ των γυναικών που αγαπούν το κολύμπι και είναι αρκετά τυχερές, ώστε να βρίσκονται σε περιοχές όπου μπορούν να έχουν πρόσβαση σε καθαρά νερά-.

Αυτό που ελπίζουν οι συγγραφείς είναι, «υπό το πρίσμα των οφελών που κατέγραψαν οι συμμετέχουσές μας, να αυξηθεί ο αριθμός των γυναικών που συμμετέχουν σε αυτή τη δραστηριότητα».

Η είδηση για τη θεραπεία με κρύο νερό, κυκλοφόρησε μόλις 2 μήνες αφότου γυναίκες αποκάλυψαν ότι το Εθνικό Ινστιτούτο Αριστείας Υγείας και Φροντίδας, που εξετάζει τη θεραπεία των συμπτωμάτων της εμμηνόπαυσης, πρότεινε, προς έκπληξη ορισμένων ακτιβιστών, τη χρήση γνωσιακής συμπεριφορικής θεραπείας για τη θεραπεία καταστάσεων που θεωρούνται «ενοχλητικές». (ένας κλινικός όρος που εξακολουθεί να προτιμάται για τη γυναικεία δυσφορία που προκύπτει από ανεπάρκεια ορμονών).

Είναι, πάντως, γεγονός, ότι, κατά γενική παραδοχή, σε ό,τι αφορά τα συμπτώματα εμμηνόπαυσης, οποιαδήποτε μη φαρμακευτική και ενδεδειγμένη από ειδικούς λύση, προτείνεται ευκολότερα στις γυναίκες συγκριτικά με τα φάρμακα και τις θεραπείες που παρεμβαίνουν σημαντικά στη λειτουργία του οργανισμού.

Σχετικά Άρθρα