ΙατροίΔιατροφολόγοιΑισθητικοίΝοσηλευτήριαΔιαγνωστικάΧημείαΦαρμακείαΓυμναστήριαΑσφάλειες

Η κοιλίτσα στον άνδρα μπορεί να δημιουργήσει κι άλλα προβλήματα...

27 Ιανουαρίου 2021, 18:00

images

Εννέα στους δέκα άνδρες μετά τα 50 έτη με περίμετρο μέσης μεγαλύτερη των 101 εκατοστών αντιμετωπίζουν πρόβλημα στυτικής δυσλειτουργίας. Αυτό αναφέρει μελέτη που δημοσιεύθηκε στο Journal of Sexual Medicine.

Μάλιστα το ποσοστό αυτό ήταν κατά 25% υψηλότερο από ό,τι για εκείνους με περίμετρο μέσης 94 εκατοστών, οι οποίοι έτειναν να βιώνουν απλώς ήπια δυσκολία στύσης. Και οι άνδρες με μεγαλύτερη περίμετρο μέσης (κοιλιά) είχαν σχεδόν 25% λιγότερους οργασμούς και ήταν λιγότερο ικανοποιημένοι σεξουαλικά.

Το υπερβολικό κοιλιακό λίπος μειώνει τη ροή του αίματος που χρειάζεται για τη σεξουαλική απόδοση και επηρεάζει τα επίπεδα τεστοστερόνης, υποστηρίζουν οι ερευνητές που πραγματοποίησαν την εν λόγω μελέτη. «Πρόκειται για κάτι παρόμοιο με αυτό που συμβαίνει με τις αρτηρίες όταν εκδηλώνεται κάποια καρδιακή νόσος», εξηγεί  ο καθηγητής Mustafa Bolat.

Επίσης, όπως προσθέτει ο σεξολόγος Phillip Hodson «η μεγαλύτερη κοιλιά ενός άνδρα δεν είναι επιβλαβής μόνο για την καρδιά σε σωματικό επίπεδο. Υπάρχει πλέον σαφής σύνδεση με την έναρξη, τη συνέχεια ή την ολοκλήρωση της σεξουαλικής πράξης. Επίσης, το κοιλιακό λίπος μετατρέπει την τεστοστερόνη σε οιστρογόνα, παρεμβαίνοντας έτσι στη σωστή ορμονική ισορροπία».

Σχετικά Άρθρα