ΙατροίΔιατροφολόγοιΑισθητικοίΝοσηλευτήριαΔιαγνωστικάΧημείαΦαρμακείαΓυμναστήριαΑσφάλειες

Η ηλικία καθορίζει τη σεξουαλική σχέση των ζευγαριών

26 Ιουνίου 2023, 18:00

images

Έρευνες οδηγούν στο συμπέρασμα ότι ο καλύτερος τρόπος για να πετύχει η μεσήλικη γυναίκα, συχνό οργασμό, είναι μέσω των ερωτικών βοηθημάτων. Κι αυτό σημαίνει ότι πρέπει με το σύντροφό της να σπάσουν κάποια ταμπού. 

Σημαντικό είναι επίσης για τις μεσήλικες γυναίκες με ενεργή ερωτική ζωή, να νιώθουν άνετα με το δέρμα και το σώμα τους, να ξέρουν τι τις ερεθίζει σεξουαλικά και πώς θα οδηγηθούν ευκολότερα σε οργασμό. Αυτό είναι σημαντικό διότι μετά την εμμηνόπαυση γίνονται αλλαγές στο σώμα και τη σεξουαλική ανατομία αλλά και με το ορμονικό σύστημα.

Η λύση είναι να είναι οι γυναίκες μετά τα 50 συνδεδεμένες με τον εαυτό τους και σε καλή σχέση με το σώμα τους. Σημαντικό είναι επίσης να υπάρχει καλή, συντροφική σχέση με τον ερωτικό σύντροφο διότι αυτός πρέπει να έχει την απαραίτητη υπομονή και πρόθεση να βοηθήσει τη γυναίκα να ερεθιστεί και να ικανοποιηθεί. 

Οι ειδικοί λοιπόν αναφέρονται στο τρίπτυχο καλή ψυχολογία και αυτογνωσία, καλή επικοινωνία και σύνδεση με το σύντροφο, χρήση βοηθημάτων όπου κρίνει το ζευγάρι ότι μπορούν να το βοηθήσουν να έχει καλή σεξουαλική ζωή.

Μεταξύ αυτών που ονομάζουν "βοηθήματα" ξεχωρίζουν τα λιπαντικά κόλπου, οι θεραπείες με λέϊζερ και υαλουρονικό οξύ που αναπλάθουν το γηρασμένο κόλπο αλλά και αντικείμενα που μπορούν να προκαλέσουν πιο γρήγορο και έντονο ερεθισμό στη γυναίκα, ώστε να έχει τελικά και οργασμό.

Σχετικά Άρθρα