ΙατροίΔιατροφολόγοιΑισθητικοίΝοσηλευτήριαΔιαγνωστικάΧημείαΦαρμακείαΓυμναστήριαΑσφάλειες

Η ερωτική διάθεση απαιτεί ηρεμία και χαλάρωση- Τρεις άγνωστες μέθοδοι

09 Ιανουαρίου 2024, 18:00

images

Οι προτροπές "χαλάρωσε και ηρέμησε" είναι συχνές από γιατρούς, ψυχολόγους και φίλους μας. Αλλά άλλο είναι να το λες κι άλλο να το επιτυγχάνεις! Η ψυχική ηρεμία δεν έχει κάποιο κουμπί το οποίο θα πατήσουμε όποτε θέλουμε και θα την επιτύχουμε. Απαιτεί κατάλληλες συνθήκες και γνώσεις. Όταν μάλιστα καλούμαστε να ηρεμήσουμε για να μπορέσουμε να λειτουργήσουμε στο σεξ, η όλη διαδικασία μπορεί να αποβεί ακόμα πιο αγχωτική. 

Ας δούμε τρεις μεθόδους που ελάχιστοι γνωρίζουν για άμεση χαλάρωση:

Μερικά λεπτά νοητής παρατήρησης του σώματός μας

Η μέθοδος δεν αφορά την παρατήρηση του ειδώλου μας στον καθρέπτη αλλά το κλείσιμο των ματιών και την παρατήρηση από μνήμης των λεπτομερειών επάνω μας. Καθόμαστε ή ξαπλώνουμε κάπου αναπαυτικά, κλείνουμε τα μάτια, παίρνουμε 2-3 βαθιές αναπνοές - εκπνοές και αρχίζουμε να φανταζόμαστε το σώμα μας γυμνό και ξαπλωμένο. Ξεκινάμε από τις άκρες των δαχτύλων στα πόδια και σιγά σιγά ανεβαίνουμε "παρατηρώντας" με τη φαντασία και τη μνήμη μας κάθε λεπτομέρεια στο δέρμα μας. Οι ειδικοί λένε ότι μέχρι να φτάσουμε στο στέρνο, έχουμε ξεχάσει κάθε πρόβλημα και νιώθουμε ήρεμοι και ξεκούραστοι!

Πολύ ζεστό ή πολύ κρύο ντουζ

Δεν ζητάει κάποιος να καούμε ή να παγώσουμε. Απλά να κάνουμε ένα ντουζ με όσο πιο ζεστό ή κρύο νερό αντέχουμε. Όση ώρα το κάνουμε, (λίγα λεπτά δηλαδή), δεν θα σκεφτόμαστε τίποτα άλλο και θα έχουμε μία διάθεση περιπαιχτική που θα μάς κάνει πολύ καλό. Μετά μπορούμε να απλώσουμε με ηρεμία μία κρέμα σώματος, τρίβοντας τις γάμπες μας από κάτω προς τα πάνω και να ξαπλώσουμε για 10 λεπτά να ηρεμήσουμε στο κρεβάτι.

Λούσιμο με μασάζ στο κεφάλι

Όποιος μπορεί, καλό είναι να πηγαίνει μία φορά το μήνα στον κομμωτή ή την κομμώτριά του και να του ζητά όταν τον λούζει, να παίρνει λίγα λεπτά να του κάνει μασάζ στο κεφάλι. Αν μάθετε τις σωστές, κυκλικές κινήσεις και μπορείτε να τις κάνετε και μόνοι στον εαυτό σας όταν κάνετε μπάνιο, θα διαπιστώσετε ότι το λούσιμο των μαλλιών μπορεί να είναι κάτι παραπάνω από μία διαδικασία καθαρισμού. Είναι μία άκρως χαλαρωτική μέθοδος που θα σάς βοηθήσει να ξεκουραστείτε και να αποβάλλετε το άγχος.

Σχετικά Άρθρα