ΙατροίΔιατροφολόγοιΑισθητικοίΝοσηλευτήριαΔιαγνωστικάΧημείαΦαρμακείαΓυμναστήριαΑσφάλειες

Η ερώτηση- κλειδί για το σεξ είναι: Μάς αρέσει ή όχι;

20 Ιουλίου 2021, 18:00

images

Αρχής γενομένης από την αίσθηση ότι το σεξ είναι κάτι που δίνει χαρά, κι όχι κάτι που δημιουργεί προβλήματα, μπορούμε να εξετάσουμε αυτή την πτυχή της ζωής μέσα από μια πιο υγιή οπτική! Αυτό αναφέρει ο Δρ Ίαν Χάμιλτον, ψυχίατρος στο τμήμα Health Sciences του Πανεπιστημίου του York.

Ο γιατρός εξετάζει σε σειρά άρθρων του, την "σεξουαλική δικαιοσύνη και ισότητα" προσπαθώντας να δει μέσα από μία άλλη οπτική γωνία τις κοινωνικές ανισότητες γύρω από το σεξ, είτε αυτές αφορούν άνδρες και γυναίκες, είτε ετερόφυλους και ομοφυλόφιλους, είτε νέους και λιγότερο νέους...

"Είναι αναζωογονητικό να βλέπουμε το σεξ έξω από προβλήματα υγείας, κινδύνους και δυσκολίες και να το αντιμετωπίζουμε απλά ως μία ευχάριστη δραστηριότητα που μάς αρέσει", δηλώνει ο Δρ Χάμιλτον και συνεχίζει: "Δεν θα ήμασταν προκατειλημμένοι προς ανθρώπους που έχουν άλλες σεξουαλικές προτιμήσεις από τις δικές μας, αν αντιμετωπίζαμε το σεξ έτσι απλά. Ως κάτι διασκεδαστικό. Εμείς όμως συνηθίζουμε να εξετάζουμε αν είναι υγιεινό, αν είναι επικίνδυνο, αν είναι τραυματικό το σεξ που κάνει κάθε διαφορετικός από εμάς, με αποτέλεσμα να χάνουμε την ουσία: Αν δηλαδή ο άνθρωπος είναι ικανοποιημένος με αυτό που κάνει ή όχι. Αυτό είναι το μόνο που θα έπρεπε να μάς ενδιαφέρει" προσθέτει.

Όπως αναφέρει, ακόμα και ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας αναφέρει την "σεξουαλική ικανοποίηση" ως παράγοντα "δημόσιας Υγείας" και στον ορισμό της σεξουαλικής υγείας έχει προσθέσει τον όρο "ικανοποιητική". Κατά συνέπεια, ο Δρ Χάμιλτον μάς καλεί να κάνουμε ένα βήμα πίσω, να κρατήσουμε τις δικές μας προτιμήσεις για τον εαυτό μας και να σταματήσουμε τις κακόβουλες κρίσεις για την σεξουαλική ζωή των άλλων. Αν κάτι πρέπει να μάς απασχολεί σε επίπεδο κοινωνικό, αυτό είναι η ικανοποιητική ζωή όλων ώστε να υπάρχουν γύρω μας υγιείς και ισορροπημένοι άνθρωποι.

ΠΗΓΗ

Independent.co.uk

Σχετικά Άρθρα