ΙατροίΔιατροφολόγοιΑισθητικοίΝοσηλευτήριαΔιαγνωστικάΧημείαΦαρμακείαΓυμναστήριαΑσφάλειες

Η ενσυνειδητότητα βοηθά να έχουμε καλύτερο σεξ

16 Φεβρουαρίου 2023, 18:00

images

Η ενσυνειδητότητα μπορεί να ενισχύσει τη σεξουαλική επιθυμία και να οδηγήσει σε μεγαλύτερη απόλαυση στο σεξ και πιο ολοκληρωμένες ερωτικές σχέσεις.

Όπως αναφέρουν ειδικοί σε πολλές διαφορετικές μελέτες, η ενσυνειδητότητα μπορεί να βοηθήσει στις ανθρώπινες σχέσεις, αυξάνοντας την επίγνωση και βοηθώντας το άτομο να επικεντρωθεί στις αισθήσεις του σώματός του. Επίσης, οι βαθιές αναπνοές μπορούν να εξασφαλίσουν ηρεμία του νου και στην αύξηση της σεξουαλικής επιθυμίας ενώ οι ασκήσεις ενσυνειδητότητας, είναι εξίσου χρήσιμες για τη διαχείριση του άγχους γύρω από τις επιδόσεις στο σεξ και την εικόνα που έχουμε για το σώμα μας.

Την ίδια καλή επίδραση έχει και η ύπαρξη λελογισμένων προσδοκιών... "Το σεξ είναι πολύπλοκο και πολύπλευρο", αναφέρουν οι ειδικοί, με αποτέλεσμα η ερμηνεία της σεξουαλικής συμπεριφοράς μέσα από τις κοινωνικές επιταγές, να είναι προβληματική. 

Τα πολιτιστικά δεδομένα και οι θρησκευτικές πεποιθήσεις, μπορεί να επηρεάσουν τη στάση μας απέναντι στη σεξουαλική απόλαυση, όπως στην περίπτωση που διάφοροι πολιτισμοί ή θρησκείες θεωρούν περιορίζουν το σεξ στο πλαίσιο της αναπαραγωγής ή να επιτρέπουν την έκφραση της σεξουαλικότητας μόνο στις ετεροφυλόφιλες σχέσεις. 

Σχετικά Άρθρα