ΙατροίΔιατροφολόγοιΑισθητικοίΝοσηλευτήριαΔιαγνωστικάΧημείαΦαρμακείαΓυμναστήριαΑσφάλειες

Γυναικεία απελευθέρωση και στα ... όνειρα

09 Οκτωβρίου 2020, 18:00

images

Μελέτη του σεξολόγου Alfred Kinsey το 1953 είχε δείξει ότι το 70% των γυναικών έβλεπαν σεξουαλικά όνειρα καταρρίπτοντας το κλισέ ότι τέτοιου τύπου όνειρα βλέπουν μόνο οι νεαροί άνδρες. Πρόσφατη μελέτη που δημοσιεύθηκε στο Psychology and Sexuality αναφέρει ότι οι γυναίκες βλέπουν όλο και περισσότερα τέτοια όνειρα και ότι μάλιστα ο αριθμός τους είναι τριπλάσιος από εκείνο των γιαγιάδων τους 50 χρόνια πριν.

Για την διεξαγωγή της μελέτης, οι ερευνητές ρώτησαν 3.000 ανθρώπους σχετικά με τα όνειρα που μπορούσαν να θυμηθούν και ανακάλυψαν ότι η πλειοψηφία είχε δει κάποιο σεξουαλικό όνειρο πρόσφατα. Συγκεκριμένα, σχεδόν το 83% των συμμετεχόντων είχαν δει ερωτικά όνειρα και το 47% δήλωσαν ότι τα διάφορα ερωτικά μοτίβα εμφανίζονταν στο όνειρό τους ανά περίπου 10 λεπτά. Συνολικά, το 18% των ονείρων ήταν ερωτικής φύσεως. 

Η διαφορές μεταξύ ανδρών και γυναικών ήταν αμελητέες ενώ σε όλες τις ηλικιακές ομάδες, το 16% των γυναικείων ονείρων και το 21% των ανδρικών ήταν ερωτικά. Όταν, όμως, εξετάστηκε η νεότερη γενιά, δηλαδή ηλικίες από 16 έως 30 ετών, τα ποσοστά αυτά ανήλθαν σε 22% και 25% αντίστοιχα.

Το γεγονός ότι περισσότερα από ένα στα πέντε όνειρα των νεαρών γυναικών στις μέρες μας αφορούν στο σεξ αποτελεί μια εξέλιξη και σύμφωνα με τους ερευνητές, «θα μπορούσε να αντανακλά μια εξέλιξη που προέκυψε στις σύγχρονες κοινωνίες μετά το φεμινιστικό κίνημα».

Η μελέτη εξάλλου, οδηγήθηκε στο συμπέρασμα ότι οι περισσότεροι άνθρωποι ένιωθαν πολύ καλά όσον αφορά στα σεξουαλικά τους όνειρα και αυτό ανεξαρτήτως φύλου και ηλικίας. 

Σχετικά Άρθρα