ΙατροίΔιατροφολόγοιΑισθητικοίΝοσηλευτήριαΔιαγνωστικάΧημείαΦαρμακείαΓυμναστήριαΑσφάλειες

Γυναίκα που γεννήθηκε με δύο μήτρες κυοφορεί έμβρυα και στις ...δύο

17 Νοεμβρίου 2023, 18:00

images

Η Kelsey Hatcher γεννήθηκε με δύο μήτρες, η καθεμία με τον δικό της τράχηλο - κατάσταση γνωστή ως "δίδελφυς μήτρα"-. Τώρα, είναι έγκυος σε δύο κοριτσάκια, που κυοφορούνται το καθένα σε άλλη μήτρα! 

"Μόνο 3 στις 1.000 γυναίκες γεννιούνται με δύο μήτρες και οι πιθανότητες να μείνουν έγκυες και να κυοφορούν έμβρυα και στις δύο ταυτόχρονα, είναι τουλάχιστον 1 στο εκατομμύριο". Αυτό δήλωσε ο Δρ Richard Davis, ειδικός στη μαιευτική και γυναικολογία στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της Αλαμπάμα. Ο ίδιος συνεργάζεται με τη Hatcher κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης της και την έχει βοηθήσει με τους περισσότερους υπερήχους της.

Η εγκυμοσύνη της Hatcher, θεωρείται ως «υψηλού κινδύνου», επειδή θα απαιτήσει περισσότερους παρόχους φροντίδας και σχέδια έκτακτης ανάγκης, ώστε να κυλήσουν όλα ομαλά και οι γιατροί να είναι προετοιμασμένοι για παν ενδεχόμενο. Αυτό περιλαμβάνει την υψηλή πιθανότητα κάθε μήτρα να αρχίσει να συσπάται σε διαφορετικές χρονικές στιγμές, που σημαίνει ότι τα έμβρυα θα μπορούσαν να γεννηθούν με διαφορά ωρών ή ακόμη κι ημερών.

Η Hatcher θέλει να γεννήσει για να μειώσει τον χρόνο αποθεραπείας της, αλλά θα μπορούσαν να υπάρξουν επιπλοκές ανεξάρτητα από τη μέθοδο που θα επιλέξει, όπως δήλωσε ο Davis.

«Η καισαρική είναι λίγο πιο επικίνδυνη από το συνηθισμένο, επειδή πρέπει να γίνει μια τομή σε κάθε μήτρα. Αυτό ισοδυναμεί με δύο τομές και περισσότερη απώλεια αίματος... Σε έναν κολπικό τοκετό, το κύριο μέλημα θα ήταν να διασφαλιστεί ότι τα μωρά είναι ασφαλή κατά τη διάρκεια του τοκετού και έχουν φυσιολογικούς εμβρυϊκούς καρδιακούς παλμούς", δήλωσε ο Davis.

Προς το παρόν, η Hatcher θα πρέπει να κάνει υπερηχογράφημα κάθε εβδομάδα για να παρακολουθεί την κατάσταση και την εξέλιξη των εμβρύων. Κι όλοι ελπίζουν κι εύχονται να σπάσει κάθε ρεκόρ, φέρνοντας στον κόσμο με ασφάλεια τις δύο κορούλες της.

Σχετικά Άρθρα