ΙατροίΔιατροφολόγοιΑισθητικοίΝοσηλευτήριαΔιαγνωστικάΧημείαΦαρμακείαΓυμναστήριαΑσφάλειες

Γιατί οι γυναίκες δυσκολεύονται να απολαύσουν το σεξ

28 Αυγούστου 2020, 18:00

images

Σε μια μελέτη μεγάλης κλίμακας, το 95% των ετεροφυλόφιλων ανδρών που βρίσκονταν σε σχέση δήλωσαν ότι σχεδόν πάντα φτάνουν σε οργασμό, σε σύγκριση με το 65% των γυναικών που έδωσαν την ίδια απάντηση.

Όπως φαίνεται, οι περισσότερες γυναίκες μπορούν να έχουν συχνούς και κανονικούς οργασμούς. Γιατί, όμως, δεν τους έχουν;

Οι ειδικοί αναφέρουν ως βασικό πρόβλημα την έλλειψη κατανόησης των ανδρών γύρω από την κλειτοριδική διέγερση σύμφωνα με την Amanda Major, σεξολόγο και επικεφαλής Κλινικών Πρακτικών στην φιλανθρωπική κοινότητα Relate.

«Ως κοινωνία, έχουμε την τάση να δίνουμε υπερβολική έμφαση στο διεισδυτικό σεξ, τη στιγμή που πολλές γυναίκες χρειάζονται τη διέγερση της κλειτορίδας για να έρθουν σε οργασμό, ο οποίος, τελικά, αποδεικνύεται δύσκολο να επιτευχθεί αποκλειστικά μέσω της διείσδυσης», σχολιάζει η Δρ Major.

Επίσης υπάρχει ένα ακόμα πρόβλημα που είναι ότι πολλά ζευγάρια παρακάμπτουν το ερωτικό παιχνίδι, τα προκαταρκτικά χάδια δηλαδή. Μάλιστα, σε μια έρευνα που διεξήγαγε το βρετανικό site γνωριμιών Illicitencounters.com, το 74% των γυναικών ανέφερε ότι το μεγαλύτερο λάθος των ανδρών στο κρεβάτι ήταν ότι προσπερνούσαν τα προκαταρκτικά για την κυρίως σεξουαλική πράξη.

«Από βιολογικής πλευράς, οι γυναίκες συχνά χρειάζονται περισσότερο χρόνο από τους άντρες για να διεγερθούν, γι ‘αυτό και το ερωτικό παιχνίδι είναι τόσο σημαντικό», εξηγεί η Δρ Major.


Σχετικά Άρθρα