ΙατροίΔιατροφολόγοιΑισθητικοίΝοσηλευτήριαΔιαγνωστικάΧημείαΦαρμακείαΓυμναστήριαΑσφάλειες

Γιατί ο γάμος και η οικογένεια "σκοτώνουν" την σεξουαλική ζωή;

11 Ιουνίου 2020, 18:00

images

Τι γίνεται μετά το γάμο και την απόκτηση παιδιών; Γιατί άνδρες και γυναίκες αλλάζουν συμπεριφορά και χάνεται η διάθεση για σεξ; Μια μελέτη σε 170 άτομα (91 γυναίκες και 79 άνδρες), τα οποία ήταν σε σχέσεις που κυμαίνονται από ένα μήνα έως εννέα χρόνια, έδειξε κάποια πρώτα αποτελέσματα...

Στους μεν άνδρες φάνηκαν υψηλά επίπεδα επιθυμίας ανεξάρτητα από το πόσο καιρό ήταν στις σχέσεις τους, στις δε γυναίκες αποδείχτηκε ότι έχασαν την επιθυμία καθώς ο καιρός πέρναγε. Σε μια νέα ανασκόπηση της ίδιας έρευνας και μία ακόμα σε μεγαλύτερους ενήλικες, που δημοσιεύθηκε στο Archives of Sexual Behavior, οι ερευνητές χρησιμοποίησαν τα δεδομένα για να βρουν πώς μπορεί να επηρεαστεί η σεξουαλική επιθυμία ανδρών και γυναικών στα πρώτα στάδια του γάμου. 

Γιατί τα δύο φύλα είχαν μεγαλύτερη όρεξη όταν ήταν στην αρχή του γάμου και με την πάροδο του χρόνου, η σεξουαλική επιθυμία των γυναικών μειώθηκε δραματικά; 

Όπως υποστηρίζουν οι ερευνητές, σύμφωνα με την εξελικτική θεωρία, μόλις οι γυναίκες συνάψουν μια μόνιμη σχέση και αποκτήσουν παιδιά, η εστίασή τους μετατοπίζεται από το σεξ, ενώ οι άντρες είναι πιο προσηλωμένοι σε αυτό. Αυτό όμως είναι ένα κλισέ που δεν ισχύει για όλους. 

Όπως διαπίστωσαν, πολλές από τις γυναίκες που δήλωναν ότι έχασαν το σεξουαλικό τους ενδιαφέρον, στην ουσία είχαν βαθύτερα προβλήματα με τον σύζυγό τους που εκφράζοντας και με ψυχρότητα στο κρεβάτι. 

Σχετικά Άρθρα