ΙατροίΔιατροφολόγοιΑισθητικοίΝοσηλευτήριαΔιαγνωστικάΧημείαΦαρμακείαΓυμναστήριαΑσφάλειες

Γιατί είναι σημαντικά τα 6 λεπτά πριν από το σεξ

20 Φεβρουαρίου 2020, 18:05

images

Ειδικοί μας συστήνουν -αν θέλουμε να βελτιώσουμε την σεξουαλική μας ζωή- να προσέξουμε πολύ τι κάνουμε τα 6 λεπτά που προηγούνται της σεξουαλικής πράξης.

Μελέτη που εκπονήθηκε μεταξύ 1500 Καναδών και ονομάστηκε "pre-sex affectionate behaviour" (συμπεριφορά με τρυφερότητες πριν από το το σεξ) έδειξε ότι το στάδιο αυτό είναι καθοριστικό για τα όσα θα βιώσουμε στην συνέχεια.

Οι ερευνητές από το Sex Information and Education Council of Canada ανακάλυψαν ότι η συντριπτική πλειοψηφία ανδρών και γυναικών συμφωνεί ότι ο "κανόνας των 6 λεπτών" σε προκαταρκτικά χάδια και φιλιά είναι χρήσιμο να τηρείται καθώς βελτιώνει την σεξουαλική επαφή και οδηγεί σε καλύτερους οργασμούς και τα δύο φύλα.

Σύμφωνα μάλιστα με τον Δρ Robin Milhausen, καθηγητή σεξολογίας στο University of Guelph, τα 6 λεπτά είναι το λιγότερο που πρέπει να επιδιώκουμε στα προκαταρκτικά χάδια υπονοώντας σαφώς ότι κανονικά πρέπει να φροντίζουμε για τον ερεθισμό ο ένας του άλλου πολύ περισσότερη ώρα.

Οι ερευνητές ανακάλυψαν ότι τα περισσότερα παντρεμένα ή επί σειρά ετών δεσμευμένα ζευγάρια δεν "δαπανούν" παραπάνω από 2-3 λεπτά για να χαϊδέψουν και να φιλήσουν τον σύντροφό τους πριν περάσουν στην κυρίως σεξουαλική πράξη. Και ενώ κάποιος θα περίμενε να παραπονιούνται για το θέμα αυτό μόνο οι γυναίκες, παράπονα εκφράζουν και οι άνδρες που φαίνεται να απολαμβάνουν το "παιχνίδι".

Σχετικά Άρθρα