ΙατροίΔιατροφολόγοιΑισθητικοίΝοσηλευτήριαΔιαγνωστικάΧημείαΦαρμακείαΓυμναστήριαΑσφάλειες

Γιατί αγόρια και κορίτσια στην εφηβεία προτιμούν μεγαλύτερους για σχέση

02 Δεκεμβρίου 2021, 18:00

images

Η απάντηση είναι απλή και ταυτόχρονα ...σύνθετη! Βασικά ψάχνουν την εμπειρία και γοητεύονται από το μεγαλύτερο σύντροφο, αλλά ταυτόχρονα προσπαθούν να καλύψουν ένα σωρό δικά τους συναισθηματικά και ψυχολογικά κενά βάζοντας τον εαυτό τους σε κινδύνους.

Η 16χρονη που βγαίνει ραντεβού με έναν άνδρα 22-23 ετών νομίζει ότι έχει να κάνει με ένα συνομήλικο. Κι όντως τα 6 χρόνια δεν είναι μια μεγάλη ηλικιακή διαφορά αργότερα στη ζωή. Σε αυτή τη φάση όμως, πρόκειται για μια σημαντική διαφορά ηλικίας, καθώς εκείνος είναι ένας ενήλικος και σχετικά έμπειρος σεξουαλικά άνδρας, ενώ εκείνη ένα κοριτσάκι, οριακά αναπτυγμένο σωματικά, κι εντελώς ανώριμο συναισθηματικά. Ομοίως συμβαίνει και για το αγόρι. Μια μεγαλύτερη, έμπειρη γυναίκα μπορεί να το γοητεύσει και να το μυήσει στο παιχνίδι του έρωτα, αλλά πολύ εύκολα μπορεί και να το πληγώσει.

Οι ειδικοί συστήνουν να μιλάμε στους εφήβους για τις διαφορές αυτές στη φάση αυτή της ζωής, όπου ο κάθε χρόνος είναι πολύ σημαντικός και αλλάζει το νέο άνθρωπο σε μεγάλο βαθμό. Πρέπει πριν κάνει την επιλογή του, να γνωρίζει ότι το μεγαλύτερο ταίρι έχει άλλες ανάγκες και βρίσκεται σε διαφορετική φάση ζωής. Xημεία μπορεί να υπάρχει, αλλά όχι και συμβατότητα. Ενώ λίγα χρόνια αργότερα, όταν θα είναι και οι δύο ενήλικοι, μπορούν να δημιουργήσουν μία σχέση με ίσους όρους.

Στην περίπτωση που δεν επιδέχεται συμβουλών, είναι καλό οι γονείς να μην απομακρύνουν το παιδί με αρνητικές κριτικές και εντάσεις αλλά να μένουν ακόμα πιο κοντά του, έτοιμοι να το στηρίξουν όταν ίσως πάρει το μάθημα που οι περισσότεροι έχουμε πάρει από τις ερωτικές σχέσεις. Ότι αυτό που δείχνει ξεχωριστό στην αρχή του, μπορεί να αποδειχτεί προβληματικό και δύσκολο στη συνέχεια!


Σχετικά Άρθρα