ΙατροίΔιατροφολόγοιΑισθητικοίΝοσηλευτήριαΔιαγνωστικάΧημείαΦαρμακείαΓυμναστήριαΑσφάλειες

Φλερτ μέσω διαδικτύου: Το ζούμε κι αυτό!

18 Οκτωβρίου 2021, 18:00

images

Με την έναρξη της πανδημίας, το online dating δεν σταμάτησε να αυξάνεται... Έρευνα της Smartme Analytics στην Ισπανία, σε δείγμα 8.000 χρηστών, κατέληξε στο συμπέρασμα ότι η αύξηση της χρήσης του Tinder έφτασε το 94,4% στις ηλικίες κάτω των 35 ετών, με εθελοντές να δηλώνουν πρόθυμοι να παρατείνουν τη χρήση αμιγώς για online dating και μετά το lockdown.

Όπως σχολιάζει η Δρ Harrod, επικεφαλής της μελέτης «σήμερα, περισσότερο από ποτέ, διαπιστώνοντας ότι πολλές κοινωνικές αλληλεπιδράσεις υπολειτουργούν, το ωμό σεξ στις οθόνες και τα βιβλία αναδεικνύεται σε ένα μέσο για να εκφράσουμε ευθέως τη συλλογική μας ανθρώπινη υπόσταση. Φαίνεται ότι δεν υπάρχει πλέον η ανάγκη για αναμμένα κεριά και απαλή μουσική ώστε να θυμηθούμε τη σεξουαλικότητά μας σε μια εποχή που οι κοινωνικοί δεσμοί εξαφανίζονται».

Η ειδικός δίνει δηλαδή και μια άλλη διάσταση στο διαδικτυακό φλερτ που οδηγεί ή όχι σε σχέση και δια ζώσης αλλά πάντως περιέχει σεξουαλική δραστηριότητα... Φαίνεται ότι αρκετοί νέοι κάτω των 35 ετών είναι διατεθειμένοι να έχουν μια αμιγώς σεξουαλική "σχέση" που δεν προϋποθέτει ούτε την κανονική γνωριμία, ούτε το φλερτ, ούτε το άγγιγμα. Είναι αυτό που αναφέρει η ειδικός "ωμή" και ... διεκπεραιωτική. 

Η πανδημία και οι καραντίνες φαίνεται ότι λειτούργησαν θετικά σε ό,τι αφορά αυτές τις συμπεριφορές και κανείς δεν γνωρίζει αν μπορούμε πια να αναχαιτίσουμε την τάση.  

Σχετικά Άρθρα