ΙατροίΔιατροφολόγοιΑισθητικοίΝοσηλευτήριαΔιαγνωστικάΧημείαΦαρμακείαΓυμναστήριαΑσφάλειες

Έξι σημάδια ότι είστε ερωτευμένοι

03 Μαρτίου 2023, 18:00

images

Ο έρωτας είναι ένα από τα πιο περίεργα και υπέροχα πράγματα που μπορεί να βιώσει ένας άνθρωπος. Και ενώ ο καθένας το βιώνει διαφορετικά, υπάρχουν μερικές κοινές σκέψεις και συναισθήματα, που μπορούν να βοηθήσουν τους ανθρώπους να αναγνωρίσουν πότε είναι ερωτευμένοι. Σε μια προσπάθεια να απλοποιήσει λίγο τα πράγματα, η The Independent μίλησε με ψυχολόγους για να εντοπίσει μερικά από τα σημάδια ότι μπορεί να είστε ερωτευμένοι.

1. Δεν μπορείτε να σταματήσετε να τον/την κοιτάτε

Όταν κοιτάτε κάποιον που αγαπάτε, δεν παρατηρείτε απλώς πώς μοιάζει. Μπορεί να δείτε ολόκληρο το μέλλον σας μαζί ή τουλάχιστον να φανταστείτε πώς θα μπορούσε να είναι.

2. Δεν ενοχλείστε όταν κάνουν κάτι «μη ελκυστικό»

Όταν το άτομο που ερωτεύεστε κάνει κάτι που μπορεί να το θεωρήσετε υπό άλλες συνθήκες μη ελκυστικό, αυτό δεν θα σας πειράζει. Στην πραγματικότητα, μπορεί να μην το προσέξετε καν.

«Η αγάπη μπορεί να είναι εξαιρετικά ισχυρή και μπορεί να συνδεθεί με την απώλεια κάθε αναστολής», προσθέτει ο σύμβουλος ψυχολόγος Marc Hekster.

3. Ο χρόνος κυλά πιο γρήγορα όταν είστε μαζί

Εάν ερωτεύεστε κάποιον, το πιθανότερο είναι ότι ο χρόνος σας μαζί του θα περάσει πολύ γρήγορα, εξηγεί η έμπειρη ψυχολόγος Daria Kuss. Αυτό συμβαίνει συχνά όταν κάνουμε κάτι που μας αρέσει και το να περνάμε χρόνο με κάποιον που ερωτευόμαστε είναι κάτι αντίστοιχο.

4. Νιώθετε ασυνήθιστα αισιόδοξοι

Όταν ερωτεύεστε, όλα τα άλλα στη ζωή σας μπορεί να μοιάζουν περίεργα υπέροχα, λέει η ψυχολόγος γνωριμιών Madeleine Mason Roantree. «Μπορεί επίσης να αισθάνεστε λίγο πιο ενεργητικοί χωρίς προφανή λόγο», προσθέτει.

5. Θέλετε να τον/την αγγίξετε και να τον/την φιλήσετε

Και πάλι, αυτό μπορεί να φαίνεται πολύ προφανές. Αλλά ο λόγος για τον οποίο θέλετε να αγγίξετε και να φιλήσετε το άτομο που έχετε ερωτευτεί είναι πολύ βαθύτερος από όσο νομίζετε. Όταν αγγίζετε κάποιον που ερωτεύεστε, απελευθερώνεται η «ορμόνη της αγάπης», η ωκυτοκίνη. «Αυτό θα σας κάνει να νιώσετε ευτυχισμένοι και θα ενισχύσει τη σύνδεση ανάμεσα σε εσάς και τον σύντροφό σας», εξηγεί η ψυχολόγος Daria Kuss.

6. Θέλετε να είναι ευτυχισμένος/η

Όταν αρχίσετε να ερωτεύεστε έναν άνθρωπο, μπορεί να αισθάνεστε πιο αλτρουιστές από ότι συνήθως, λέει ο Hekster. «Αυτό χαρακτηρίζει τις πιο ώριμες εκδοχές της αγάπης», προσθέτει, εξηγώντας ότι μπορεί να είναι σημάδι βαθιάς, μακροχρόνιας αγάπης.


Σχετικά Άρθρα