ΙατροίΔιατροφολόγοιΑισθητικοίΝοσηλευτήριαΔιαγνωστικάΧημείαΦαρμακείαΓυμναστήριαΑσφάλειες

Έξι λόγοι για τους οποίους νιώθουμε μόνοι μέσα σε μια σχέση

08 Φεβρουαρίου 2021, 18:00

images

Η "συναισθηματική μοναξιά" είναι ένα αίσθημα γνώριμο σε πολλούς ακόμα κι αν βρίσκονται μέσα σε ερωτική σχέση ή και γάμο. Μάλιστα, όπως λένε οι ειδικοί, είναι πιο εύκολο να νιώθουμε μόνοι στις σχέσεις παρά να βιώνουμε αληθινή συντροφικότητα και να μοιραζόμαστε πραγματικά την ζωή μας με κάποιον...

Όπως αναφέρει η ψυχοθεραπεύτρια Δρ Στέφανι Αζρί, ειδική στην θεραπεία ζευγαριών "με την λέξη μοναξιά καθένας εξ ημών εννοεί κάτι διαφορετικό. Άλλος εννοεί ότι δεν λαμβάνονται υπόψη τα συναισθήματά και οι ανάγκες του, άλλος ότι δεν μετράει η γνώμη του στη σχέση, άλλος ότι δεν μοιράζεται τα καλά και κακά νέα της καθημερινότητάς του, άλλος ότι νιώθει συνεχώς μη ικανοποιημένος από την ζωή του και άλλος ότι έχει επιβαρυνθεί με όλες τις υποχρεώσεις και σηκώνει μόνος του βάρη...".

Όπως λέει η ειδικός, το πρώτο που πρέπει να κάνουμε είναι να εντοπίσουμε αν νιώθουμε μέσα μας μόνοι ή αν νιώθουμε καλά με τον εαυτό μας αλλά μόνοι πρακτικά στη σχέση μας.

Στην πρώτη περίπτωση, πρέπει να βελτιώσουμε την επικοινωνία με τον εαυτό μας και να αναζητήσουμε την σιγουριά, την ηρεμία και να εντοπίσουμε τις προσωπικές μας ανάγκες και τα ψυχολογικά μας προβλήματα. Όταν συμβεί αυτό, τότε έρχεται και η σειρά του συντρόφου να τα πληροφορηθεί όλα αυτά. Διότι πρώτα πρέπει να καταλάβουμε εμείς τον εαυτό μας, και μετά να τον "συστήσουμε" στους άλλους.

Στην δεύτερη περίπτωση, πρέπει να βάλουμε σε σειρά την ζωή με τον σύντροφό μας. Να κάνουμε μια συζήτηση μαζί του για τις δικές του ανάγκες, για τα δικά του συναισθήματα και μετά να ανακοινώσουμε τι νιώθουμε και εμείς. "Η οργάνωση της κοινής μας ζωής βοηθάει πολύ", αναφέρει η ειδικός. Μάς κάνει να νιώθουμε ότι μοιραζόμαστε τις υποχρεώσεις, τις ανάγκες, αλλά και όλα τα "μυστικά θέλω" του άλλου και τα δικά μας. Στο σημείο αυτό, θα βοηθήσει και μια καλύτερη σεξουαλική επικοινωνία με το να αποκαλύψουμε στον σύντροφό μας τι μάς λείπει και να ζητήσουμε και από εκείνον να κάνει το ίδιο...

Σχετικά Άρθρα