ΙατροίΔιατροφολόγοιΑισθητικοίΝοσηλευτήριαΔιαγνωστικάΧημείαΦαρμακείαΓυμναστήριαΑσφάλειες

Έτσι φέρονται τα ευτυχισμένα ζευγάρια

09 Ιουλίου 2020, 18:00

images

Οι σχέσεις διαρκούν στον χρόνο όταν στο ζευγάρι και τα δύο μέρη έχουν καλές συμπεριφορές. Μάλιστα, οι ειδικοί έχουν βρει έξι συνήθειες που ακολουθούν όλα τα ζευγάρια που είναι ευτυχισμένα μαζί. 

Θέλουν να περνούν χρόνο μαζί μόνοι τους. Ακόμα κι αν έχουν πολλά παιδιά, η ανάγκη να "ξεκλέψουν" λίγο χρόνο για να απολαύσουν ο ένας την συντροφιά του άλλου χωρίς παρεμβολές άλλων, είναι ουσιώδης για την μακροημέρευση μιας υγιούς σχέσης. Τα ζευγάρια που είναι πραγματικά ευτυχισμένα καταφέρνουν πάντα να περνούν χρόνο οι δυο τους είτε κάνοντας έναν περίπατο, είτε τρώγοντας ένα δείπνο κάπου εκτός σπιτιού, είτε ακόμα ακολουθώντας ο ένας τον άλλον σε ένα επαγγελματικό ταξίδι. Όσοι βάζουν μπροστά την δικαιολογία με τα παιδιά, ή τις προσωπικές εργασίες ή με τα οικονομικά είτε με οποιαδήποτε άλλη αφορμή, απλά έχουν χάση την βαθιά συναισθηματική επαφή με το ταίρι τους και αρνούνται να το παραδεχτούν... Οι ειδικοί όμως τους κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου ότι τα παιδιά θα τους χρειάζονται για 20 περίπου χρόνια ενώ ο σύντροφος θα μείνει δίπλα τους μέχρι το τέλος της ζωής...

Αναγνωρίζει ο ένας τις χειρονομίες αγάπης του άλλου. Ένα λουλουδάκι από τον κήπο δεν στοιχίζει κάτι αλλά εκφράζει την τρυφερότητα του άνδρα προς την γυναίκα. Ένα "πρόσεχε στο δρόμο" από το στόμα της γυναίκας καθώς αποχαιρετά τον άνδρα της το πρωί, δεν είναι μια συνηθισμένη έκφραση αλλά η ανάγκη της να τον προστατεύσει και να δείξει πόσο τον αγαπάει.

Πάντως, ας μάθουμε να αναγνωρίζουμε τα απλά κι ας μην περιμένουμε μόνο τα μεγάλα και βαρύγδουπα... Η αγάπη και ο έρωτας εκφράζονται με βλέμματα, αγγίγματα και τα κινήσεις για τα οποία πρέπει να είμαστε ευγνώμονες όταν τα έχουμε.

Αγκαλιάζονται συχνά και με ένταση. Δεν κάνουν τυπικές,"χλιαρές" αγκαλιές. έχουν ανάγκη να κολλήσουν ο ένας το σώμα του στον άλλον και να νιώσουν την ζεστασιά του. Αγκαλιάζονται ως εραστές, φίλοι από τα παλιά, συγγενείς, ως το άπαν ο ένας για τον άλλον!

Ακούν ο ένας τον άλλον χωρίς να διακόπτουν. Θέλουν να ξέρουν τα πάντα για τον σύντροφό τους. Και όταν εκείνος-η μιλάει αναφέροντας σκέψεις και συναισθήματά του-της, ακούν μ προσοχή χωρίς α διακόπτουν. Οι καλοί ακροατές είναι και καλή συνομιλητές. Και η συνομιλία στα ζευγάρια τα κρατάει κοντά σε ΄λα τα επίπεδα.

Ο ένας θεωρεί τον άλλον πάντα τον καταλληλότερο για να εκμυστηρευτεί τα προβλήματά του. Αν δεν ενημερώσετε το σύντροφό σας για τα προβλήματα που σας απασχολούν, τότε ποιος ο λόγος να τον έχετε στην ζωή σας; Η αλληλεγγύη και η συντροφικότητα είναι βασικά στοιχεία ευτυχίας στις προσωπικές σχέσεις. 

Παίρνουν όλες τις αποφάσεις μαζί μετά από συζήτηση. Καλοί οι φίλοι και οι γονείς, αλλά κάθε απόφαση που παίρνουμε επηρεάζει άμεσα τον σύντροφο με τον οποίο μοιραζόμαστε την ζωή μας. Κάθε απόφαση λοιπόν, για εμάς, για τα παιδιά, ακόμα και για την εργασία μας, πρέπει να τίθεται επί τάπητος και οι αποφάσεις να λαμβάνονται από κοινού.

Όταν τα ζευγάρια τηρούν τα παραπάνω, τότε δεν τίθεται ζήτημα εντάσεων και αντιπαραθέσεων, υπάρχει επικοινωνία και τρυφερότητα στην σχέση και η σεξουαλική ζωή είναι καλή μέχρι και στην Τρίτη Ηλικία.

Σχετικά Άρθρα