ΙατροίΔιατροφολόγοιΑισθητικοίΝοσηλευτήριαΔιαγνωστικάΧημείαΦαρμακείαΓυμναστήριαΑσφάλειες

Ερωτογενείς ζώνες: Ισχύουν ή χρειαζόμαστε κάτι παραπάνω...

30 Νοεμβρίου 2021, 18:00

images

Αδιαμφισβήτητα ευχάριστα είναι τα φιλιά στο στόμα, το λαιμό, γύρω από τα αφτιά, στο στήθος και την πλάτη... Αλλά όπως λένε οι ειδικοί, οι πραγματικές ερωτογενείς "ζώνες" είναι ο εγκέφαλος και οι ορμόνες μας!

Όταν καταφέρουμε να "ερεθίσουμε" το μυαλό του ερωτικού μας παρτενέρ και να τον/την κάνουμε να θέλει το σεξ μαζί μας, τότε είναι που επιτυγχάνουμε τον αληθινό ερεθισμό. Τότε είναι που ο εγκέφαλος δίνει "σήμα" στα διάφορα όργανα, τα οποία παράγουν τις ορμόνες του ερεθισμού και της ικανοποίησης, να απελευθερώσουν στον οργανισμό μας τις "μαγικές" τους ιδιότητες...

Τότε είναι που ακόμα και ο ηλικιωμένος άνδρας, ακόμα και η γυναίκα που βρίσκεται επί χρόνια στην εμμηνόπαυση, το κορίτσι ή το αγόρι που φοβάται να έχει την πρώτη του εμπειρία, θα αφεθεί να νιώσει και να απολαύσει. Τότε είναι που ο οργασμός θα επιτευχθεί αβίαστα και θα αφήσει το σώμα χαλαρωμένο και ικανοποιημένο.

Όποιος θέλει λοιπόν να "παίξει" σωστά το παιχνίδι της αποπλάνησης, πρέπει να ξέρει να φλερτάρει, να δημιουργεί ερωτική ατμόσφαιρα, να κάνει το ταίρι του να νιώθει χαλαρά και ερωτικά. "Η όλη διαδικασία κερδίζεται πριν καν πλησιάσουμε το χέρι μας επάνω στον άλλον, πριν τον φιλήσουμε και τον χαϊδέψουμε. Το βλέμμα, ο τόνος της φωνής, τα υπονοούμενα, η ωραία μας εμφάνιση και μυρωδιά, είναι αυτά που όχι μόνο προετοιμάζουν τον εγκέφαλο του άλλου για αυτά που θα ακολουθήσουν, αλλά του δημιουργούν και προσμονή -ψυχική και σωματική- μέσω των ορμονών του", λέει η καθηγήτρια Σεξολογίας Δρ Laura Henkel, DHS, PhD.

Σχετικά Άρθρα