ΙατροίΔιατροφολόγοιΑισθητικοίΝοσηλευτήριαΔιαγνωστικάΧημείαΦαρμακείαΓυμναστήριαΑσφάλειες

Έρπης των γεννητικών οργάνων και σεξουαλικές επαφές: Μία δύσκολη σχέση

01 Νοεμβρίου 2023, 18:00

images

Μία γυναίκα έγραψε στο The Guardian: «Είμαι μια γυναίκα 53 ετών και έχω έρπητα των γεννητικών οργάνων. Ως αποτέλεσμα, δεν νομίζω ότι κάποιος θα θέλει να κάνει ξανά σεξ μαζί μου. Νιώθω σαν να πρόκειται να πεθάνω χωρίς να κάνω ποτέ ξανά σεξ. Είμαι τόσο μόνη. Λέω στους άντρες πριν κάνουμε σεξ, ότι έχω έρπη και δεν τα βρίσκουμε ποτέ. Απόψε, επικοινώνησε μαζί μου ένας άντρας στο Tinder και ήθελε να κάνει σεξ μαζί μου, κάτι που ήταν σοκαριστικό. Αγόρασα προφυλακτικά και λιπαντικό αλλά μετά η συνομιλία του στο Tinder εξαφανίστηκε (υποθέτω ότι με μπλόκαρε). Δεν ξέρω τι να κάνω. Είμαι τρομερά μόνη. Νιώθω ότι δεν με αγαπά κανείς, με απορρίπτουν συνεχώς ως ανεπιθύμητη».

Η Pamela Stephenson Connolly, ψυχοθεραπεύτρια με έδρα τις ΗΠΑ που ειδικεύεται στη θεραπεία σεξουαλικών διαταραχών, τής απαντά: 

«Όλοι έχουν κάτι που φοβούνται να μοιραστούν γιατί πιστεύουν ότι θα τους κάνει μη αγαπητούς. Μπορεί να ψάχνετε για συντρόφους σε λάθος μέρη. Σε κάθε περίπτωση, η αληθινή, ικανοποιητική οικειότητα συνήθως δεν βρίσκεται γρήγορα. Προϋποθέτει τη γνωριμία με κάποιον, την ανάπτυξη αμοιβαίας εμπιστοσύνης, το να μοιράζεστε σταδιακά τον πραγματικό σας εαυτό– συμπεριλαμβανομένων των πραγμάτων που πιστεύετε ότι μπορεί να μη γίνονται αποδεκτά. Αντί να αναζητάτε απλώς σεξ, αναζητήστε μέρη όπου μπορείτε να συναντήσετε και να γνωρίσετε άτομα σε φυσικά, κοινοτικά περιβάλλοντα. 

Ακούγεστε σαν να χρειάζεστε πραγματικά κάποια υποστήριξη γενικά και θα σας παροτρύνω να βρείτε άτομα με τα οποία μπορείτε να μιλήσετε: φίλους, μια ομάδα και ιδανικά έναν θεραπευτή. 

Η κατάθλιψη μπορεί να κάνει πιο δύσκολο για ένα άτομο να προσελκύσει τους άλλους, καθώς οι πιθανοί σύντροφοι συνήθως ελκύονται από άτομα με αυτοπεποίθηση».

Σχετικά Άρθρα