ΙατροίΔιατροφολόγοιΑισθητικοίΝοσηλευτήριαΔιαγνωστικάΧημείαΦαρμακείαΓυμναστήριαΑσφάλειες

Επικίνδυνη μόδα βάζει σε κίνδυνο τους νέους

17 Οκτωβρίου 2019, 14:12

images

Εξαιρετικά επικίνδυνη για την υγεία αλλά και την ίδια τους την ζωή είναι η νέα μόδα των νέων στη Μεγάλη Βρετανία που καταναλώνουν διάφορες ναρκωτικές ουσίες ή και αλκοόλ πριν κάνουν σεξ…

Ονομάζεται Chemsex με το πρώτο συνθετικό της νέας λέξης να προέρχεται από την «χημεία» (chemistry).Και έχει γίνει ο εφιάλτης των γονέων καθώς ο νέος που το δοκιμάζει, κινδυνεύει από βιασμό, δηλητηρίαση, εθισμό στα ναρκωτικά, αλκοολισμό, εγκεφαλικές βλάβες και βέβαια ατυχήματα που μπορεί να συμβούν όταν επιστρέφει σε κακή κατάσταση στο σπίτι του.

Οι έρευνες δείχνουν ότι όλο και περισσότεροι νέοι Βρετανοί δοκιμάζουν ναρκωτικά χάπια  ή σε συνδυασμό με αλκοόλ που τους αυξάνουν την λίμπιντο και μετά κάνουν σεξ χωρίς προφυλάξεις και όρια. Κι όχι μόνον αυτό αλλά μετά υιοθετούν την νέα συνήθεια και την επαναλαμβάνουν συχνά με αποτέλεσμα να παθαίνουν εθισμό τόσο στα χάπια όσο και στο έντονο σεξ που κάνουν.

Και βέβαια –όπως όλες οι μόδες– φέρνει μαζί της και τον κίνδυνο περαιτέρω εξάπλωσης.

Την περασμένη εβδομάδα μια νέα ακαδημαϊκή μελέτη από το University College London που έγινε σε συνεργασία με ερευνητές από το Global Drug Survey ανακοίνωσε επίσημα ότι οι Βρετανοί είναι οι πιο επιρρεπείς στα ναρκωτικά πριν από το σεξ.

Για να καταλήξουν σε αυτό το συμπέρασμα εξέτασαν τις περιπτώσεις περισσότερων από 22.000 ανθρώπων σε όλο τον κόσμο.

Όπως αναφέρει ο καθηγητής Adam Winstock, ψυχίατρος και ειδικός στις εξαρτήσεις στο Global Drug Survey, «καταρρίφθηκαν κάποια στερεότυπα, ότι για παράδειγμα, αυτές τις επικίνδυνες συμπεριφορές τις έχουν μόνο οι γκέϊ άνδρες. Η αλήθεια είναι ότι ο οποιοσδήποτε μπορεί να τα κάνει αυτά».

Τα πιο συχνά χρησιμοποιούμενα «χημικά» είναι η ινδική κάνναβη, η κοκαΐνη, και το αλκοόλ. Ακολουθούν κάποια χάπια ναρκωτικών που κυκλοφορούν σε πάρτι.

ΠΗΓΗ: INDEPENDENT

Σχετικά Άρθρα