ΙατροίΔιατροφολόγοιΑισθητικοίΝοσηλευτήριαΔιαγνωστικάΧημείαΦαρμακείαΓυμναστήριαΑσφάλειες

Εθισμός στο σεξ: Ψυχικό ή οργανικό πρόβλημα;

09 Φεβρουαρίου 2022, 18:00

images

Ο εθισμός στο σεξ είναι μια ψυχιατρική οντότητα με συγκεκριμένα χαρακτηριστικά που ουσιαστικά βασανίζουν το άτομο καθώς δημιουργούν αξεπέραστα κοινωνικά και προσωπικά προβλήματα.

Πρόκειται για μια ψυχαναγκαστική διαταραχή η οποία κυριεύει το νου του πάσχοντα και καθορίζει την καθημερινότητά και τις σκέψεις του. Το αποτέλεσμα είναι να πλήττονται οι εργασιακές, οικογενειακές, προσωπικές και φιλικές του σχέσεις καθώς δεν μπορεί να αντισταθεί στο να κάνει σεξουαλικές σκέψεις για όλα τα άτομα του φύλου που τον ελκύει... Πολλές φορές μάλιστα δεν αποτελούν εξαίρεση άνθρωποι πολύ μικρής ή μεγάλης ηλικίας, άτομα δεσμευμένα, ακόμα και άτομα του συγγενικού περιβάλλοντος.

Τα στοιχεία από τις ΗΠΑ δείχνουν ότι από τη διαταραχή υποφέρει το 3%-5% των ανδρών και το 2%-3% των γυναικών όλων των ηλικιών από την εφηβεία και μετά. 

Οι άνθρωποι αυτοί έχουν προβληματικές σχέσεις διατηρώντας πολλούς συντρόφους παράλληλα, μπερδεύοντας την προσωπική με την επαγγελματική ζωή, αποκτώντας εμμονές για το φύλο που τους ενδιαφέρει, αναπτύσσοντας σε μεγάλο ποσοστό και εθισμό στην πορνογραφία αλλά και σε παραβατικές συμπεριφορές με εκδηλώσεις δημόσιες και επικίνδυνες.

Το προβληματικό ορμονικό υπόβαθρο ίσως να υπάρχει ίσως και όχι. Όλοι οι ειδικοί συμφωνούν ότι το άτομο πρέπει να αναγνωρίσει το πρόβλημα από τη νεαρή ηλικία και να αναζητήσει ψυχολογική βοήθεια. Όσο πιο νωρίς, τόσο το καλύτερο για το μέλλον του, διότι οι περισσότεροι καταστρέφουν τόσο την προσωπική όσο και την επαγγελματική τους ζωή ενώ νιώθουν συνεχώς ανικανοποίητοι και δυστυχισμένοι.


Σχετικά Άρθρα