ΙατροίΔιατροφολόγοιΑισθητικοίΝοσηλευτήριαΔιαγνωστικάΧημείαΦαρμακείαΓυμναστήριαΑσφάλειες

Ένας οργασμός κόντεψε να αποβεί μοιραίος για Αμερικανίδα

22 Αυγούστου 2022, 18:00

images

Να πεθάνει -αν όχι εξαιτίας- πάντως με αφορμή τον οργασμό της κινδύνευσε μια 45χρονη από το Μισισίπι των ΗΠΑ καθώς η ήδη προβληματική αορτή της δεν άντεξε την πίεση και υπέστη ενδοτοιχωματικό αιμάτωμα. 

Η γυναίκα ένιωσε την πλάτη της να καίει, το στήθος της να σφίγγεται και έναν οξύ πόνο να διαπερνά την καρδιά της και ζήτησε από το σύζυγό της να τη μεταφέρει στο νοσοκομείο. Οι γιατροί κατάφεραν να την σταθεροποιήσουν και η ζωή της σώθηκε αλλά ο οργασμός στο εξής αποτελεί για εκείνη μία φοβία...

Κατά τις εξετάσεις στις οποίες την υπέβαλαν, οι γιατροί εντόπισαν διαρροή στην αορτή της, μια κατάσταση γνωστή ως ενδοτοιχωματικό αιμάτωμα που συμβαίνει σε περιοχές της αρτηρίας που έχουν εξασθενήσει με το χρόνο εξαιτίας παραγόντων όπως η υπέρταση. Στην περίπτωση της συγκεκριμένης γυναίκας, οι γιατροί ανέφεραν επίσης ότι ήταν καπνίστρια επί δύο δεκαετίες, γεγονός που είναι εξαιρετικά επιβαρυντικό.

Η ιατρική ομάδα δήλωσε πως το συμβάν δεν αποτελεί συχνά αναφερόμενο περιστατικό και πρόσθεσαν ότι «η κατανόηση των αλλαγών στον οργανισμό και της έντασης από τη σεξουαλική επαφή καθώς και του τρόπου που επηρεάζουν την αιμοδυναμική μπορεί να βοηθήσει στην πρόβλεψη δυσμενών αποτελεσμάτων σε ασθενείς με προϋπάρχοντες παράγοντες καρδιαγγειακού κινδύνου».

Σχετικά Άρθρα