ΙατροίΔιατροφολόγοιΑισθητικοίΝοσηλευτήριαΔιαγνωστικάΧημείαΦαρμακείαΓυμναστήριαΑσφάλειες

Ένα ειδικό κορμάκι θα ανακουφίζει από τους πόνους της περιόδου

31 Ιανουαρίου 2023, 18:00

images

Πριν από 2 χρόνια, μια ουγγρική εταιρεία start-up που ονομάζεται Alpha Femtech, ξεκίνησε να ζητά εθελόντριες για να βοηθήσουν στη δοκιμή, ώστε να δημιουργηθεί ένα νέο υφασμάτινο κορμάκι που στοχεύει στη μείωση του πόνου της περιόδου. Το κορμάκι είναι το δημιούργημα της συνιδρύτριας της Alpha Femtech, Anna Zsofia Kormos, η οποία έχει διδακτορικό στην τεχνολογία wearable smart, εστιάζοντας συγκεκριμένα στην υγεία της εμμήνου ρύσεως.

Οι αιτούσες έπρεπε να συμπληρώσουν ένα ερωτηματολόγιο σχετικά με τον εμμηνορροϊκό τους κύκλο και στη συνέχεια ένας γιατρός ειδικευμένος στην υγεία των γυναικών επέλεξε τις καταλληλότερες συμμετέχουσες. Το κορμάκι που θα προκύψει, που ονομάζεται Artemis, θα είναι διαθέσιμο για αγορά στο Ηνωμένο Βασίλειο και την ΕΕ για πρώτη φορά αργότερα αυτό το έτος. Το κορμάκι αυτό λειτουργεί μέσω ενσωματωμένων πάνελ θερμότητας και δεκάδων (διαδερμική ηλεκτρική διέγερση νεύρων) τζελ.

Τα τελευταία, που χρησιμοποιούνται συχνά κατά τον τοκετό, εκπέμπουν ηλεκτρικούς παλμούς. Έχει υποστηριχθεί ότι εμποδίζουν τα σήματα πόνου να φτάσουν στον εγκέφαλο. Εν τω μεταξύ, τα πάνελ θερμότητας καταπραΰνουν τη μήτρα και τους μύες που υπάρχουν γύρω από αυτή.

Για να λειτουργήσει το κορμάκι, η χρήστρια συνδέει μια μικρή, σε μέγεθος παλάμης, συνδυασμένη μπαταρία και ένα μικρό μηχάνημα που χωράει σε μια μικρή τσέπη ή μπορεί απλώς να εφαρμόσει πάνω στο παντελόνι. Στη συνέχεια, συνδέεται ασύρματα μέσω Bluetooth σε μια εφαρμογή στο smartphone της χρήστριας, η οποία χρησιμοποιείται για τη ρύθμιση τόσο των επιπέδων θερμότητας όσο και της ηλεκτρικής ενέργειας.

Η Paula Fischer, εθελόντρια, λέει ότι, όταν φορούσε το κορμάκι κατά τη διάρκεια των δοκιμών, η περίοδός της ήταν «μια εντελώς διαφορετική εμπειρία», με ελάχιστο έως καθόλου πόνο. Προσθέτει ότι το υλικό από το οποίο είναι φτιαγμένο το κορμάκι, από μείγμα μαλλί μερινό και τεχνητές ίνες είναι «άνετο... ωραίο να το φοράς».

Η μόνη παρενέργεια που λέει ότι είχε ήταν ότι η περίοδός της ήταν πιο βαριά από το συνηθισμένο. "Υποθέτω ότι λόγω των μυοχαλαρωτικών επιδράσεων".



Σχετικά Άρθρα