ΙατροίΔιατροφολόγοιΑισθητικοίΝοσηλευτήριαΔιαγνωστικάΧημείαΦαρμακείαΓυμναστήριαΑσφάλειες

Ένα ατύχημα είχε υπερβολικά "καλή" επίδραση σε έναν Βρετανό

27 Μαΐου 2020, 18:00

images

Ένα ατύχημα με μοτοσυκλέτα και ένας τραυματισμός στα γεννητικά όργανα είχε απρόσμενα αποτελέσματα σε έναν νέο από την Βρετανία.

Η πτώση από τη μοτοσικλέτα προκάλεσε στον 35χρονο στύση διάρκειας εννέα ολόκληρων ημερών με ενοχλήματα και προβλήματα κινητικότητας. Στο σπάνιο ιατρικό συμβάν που δημοσιεύθηκε στο Case Reports in Urology το ...πρόβλημα ξεκίνησε όταν δημιουργήθηκε μώλωπας στο περίνεο. Αυτός με την σειρά του προκάλεσε συνεχή ροή του αίματος στο πέος μέχρι να αρχίσει να απορροφάται και να απελευθερώνει την περιοχή. 

Όπως περιγράφουν οι ουρολόγοι που τον περιέθαλψαν, αν και η στύση δεν προκαλούσε στον άνδρα ισχυρό πόνο, παρόλα αυτά ένιωθε συνεχώς επί εννέα ημέρες «δυσφορία στο περπάτημα».

Στο 95% των περιπτώσεων, παρατηρείται πριαπισμός χαμηλής ροής, ο οποίος συνήθως οφείλεται σε φάρμακα για τη θεραπεία της στυτικής δυσλειτουργίας και νευρολογικών παθήσεων και θεωρείται επικίνδυνος. Ωστόσο, ο 35χρονος άνδρας έπαθε πριαπισμό υψηλής ροής, που είναι λιγότερο επικίνδυνος και συμβαίνει όταν τα αιμοφόρα αγγεία που περιβάλλουν τα γεννητικά όργανα έχουν διαρραγεί λόγω φυσικού τραύματος.

Στον 35χρονο έγινε μάλιστα μια επεμβατική θεραπεία, η οποία περιελάμβανε καθετήρα για τη διαλογή των αρτηριών που τροφοδοτούσαν τη στύση, δημιουργώντας έτσι θρόμβους αίματος που θα εμποδίσουν τη ροή του αίματος στα περάσματα. Στη συνέχεια, οι γιατροί χρησιμοποίησαν δύο ακόμα εργαλεία για να αντιμετωπίσουν τη συγκέντρωση του αίματος στα αιμοφόρα αγγεία. Και το πρόβλημα ...επιδιορθώθηκε!

Σχετικά Άρθρα