ΙατροίΔιατροφολόγοιΑισθητικοίΝοσηλευτήριαΔιαγνωστικάΧημείαΦαρμακείαΓυμναστήριαΑσφάλειες

Έλλειψη εμπιστοσύνης σε ζευγάρια: Τι σημαίνει;

19 September 2023, 18:00

images

Από τη νεοσύστατη ερωτική σχέση ως το γάμο, όλα είναι θέμα εμπιστοσύνης! Σου εμπιστεύομαι το σώμα μου και το συναίσθημά μου, μένω γυμνός και ευάλωτος μπροστά σου και μοιράζομαι τα πάντα. Αν δεν υπάρχει εμπιστοσύνη, δεν υπάρχει σχέση, αλλά μία άρρωστη κατάσταση που σύντομα θα δώσει... μεταστάσεις!

Αν σου περνάει από το μυαλό ότι δεν σε αγαπάει, τότε μάλλον δεν σε αγαπάει!

Αν σου περνάει από το μυαλό ότι σε απατά, τότε υπάρχουν πολλές πιθανότητες όντως να σε απατάει!

Αν υποπτεύεσαι ότι λέει ψέματα, τότε μάλλον λέει!

Αν πιστεύεις ότι αυτά που του εμπιστεύεσαι για σένα, τα λέει σε άλλους, μάλλον τα λέει!

Αφού συνεχώς χτυπούν "καμπανάκια" κινδύνου για τη σχέση αυτή, και δεν υπάρχει καμία εμπιστοσύνη, τότε γιατί μένεις και χάνεις το χρόνο σου σε κάτι θνησιγενές; 

Στις περιπτώσεις που προαναφέραμε, το πιθανότερο, είναι ότι αυτός που υποπτεύεται, έχει σημάδια που τον οδηγούν σε αυτές τις σκέψεις. Υπάρχουν ωστόσο και κάποιοι, λιγότεροι, που όντως τα φαντάζονται επειδή οι ίδιοι έχουν χαμηλή αυτοεκτίμηση και περιμένουν μόνο το κακό από τους ανθρώπους γύρω τους!

Όπως και να έχει, σχέση χωρίς εμπιστοσύνη και με ένα συνεχές αίσθημα ανασφάλειας, δεν είναι πηγή χαράς, αλλά πηγή βασάνων και στρες. Αν νιώθετε έτσι, συστήνεται να επισκεφτείτε ψυχολόγο, να συζητήσετε μαζί του για τις ανησυχίες και τα συναισθήματά σας και να αποφασίσετε με καθαρό μυαλό και τη δική του καθοδήγηση πώς θα βγείτε από τη δυσκολία.

Σχετικά Άρθρα