ΙατροίΔιατροφολόγοιΑισθητικοίΝοσηλευτήριαΔιαγνωστικάΧημείαΦαρμακείαΓυμναστήριαΑσφάλειες

Εκτός από την απιστία, υπάρχει και η μικρο-απιστία

04 Οκτωβρίου 2021, 18:00

images

Φλερτάρετε "αθώα" στο γραφείο με ένα συνάδελφο; Ανταλλάξατε μηνύματα με έναν πελάτη συζητώντας και για πιο προσωπικά θέματα; Βγήκατε για ένα καφέ με κάποιον που γνωρίσατε στο γυμναστήριο και απλά περάσατε καλά; Όλα τα παραπάνω ίσως να μην αποτελούν "απιστία" για το σύντροφό σας, αλλά δεν πρέπει και να τα θεωρείτε εντελώς αθώα αν συμβαίνουν συχνά... Αυτό αναφέρει η ειδική σεξολόγος Melanie Schilling σε συνέντευξή της στην HuffPost Australia.

Στην πραγματικότητα είμαστε "ένοχοι" αν κάνουμε συνεχώς μικρές σκέψεις και συμπεριφορές που δείχνουν ότι μάς ενδιαφέρουν και άλλοι άνθρωποι πλην του μόνιμου συντρόφου μας. "Οι μικρές αυτές πράξεις δείχνουν ότι το άτομο είναι διαθέσιμο να βρει χαλάρωση και χαρά έξω από τη σχέση του", επισημαίνει η ειδικός. Και βέβαια αναφέρεται σε ανθρώπους που έχουν συχνά τις συμπεριφορές αυτές και όχι στον περιστασιακό καφέ που θα πιει κάποιος με ένα συνεργάτη.

Όπως εξηγεί, η μικρο-απιστία είναι αντίδραση στην ανάγκη μας για περισσότερη προσοχή από το άλλο φύλο. Επίσης είναι έκφραση της ανάγκης να μετρήσουμε τις συναισθηματικές μας δυνάμεις αν μπορούμε να κάνουμε πραγματική απιστία. Και ενώ στο 90% των περιπτώσεων, η μικρο-απιστία παραμένει μια "αθώα" συμπεριφορά χωρίς σεξ, μπορεί να δημιουργήσει ένα ψυχολογικό υπόβαθρο για περισσότερα προβλήματα.

"Η σπίθα δεν είναι μακριά από το να εξελιχθεί σε φωτιά", λέει χαρακτηριστικά η ειδικός. Και συστήνει στα άτομα που φλερτάρουν συχνά όπου βρίσκονται, να κάνουν ένα βήμα πίσω ψυχολογικά ώστε να εξετάσουν αν πρόκειται απλά για στοιχείο του χαρακτήρα τους, ή για μια βαθύτερη ανάγκη που πρέπει να καλυφθεί από το μόνιμο σύντροφο. 

Σχετικά Άρθρα