ΙατροίΔιατροφολόγοιΑισθητικοίΝοσηλευτήριαΔιαγνωστικάΧημείαΦαρμακείαΓυμναστήριαΑσφάλειες

Διλήμματα μεταξύ συντρόφων που γνωρίζονται επί χρόνια

24 Νοεμβρίου 2021, 18:00

images

Καθώς τα χρόνια περνούν, τα ζευγάρια τείνουν να γίνουν πραγματικά "ένα" με αποτέλεσμα η ευτυχία του ενός να έχει επίδραση και στον άλλο. Αλλά τι γίνεται όταν ο ένας σύντροφος θέλει σεξ και ο άλλος δεν έχει καμία διάθεση; Είναι θεμιτό απλά να κάνει χατίρι στο σύντροφό του;

Οι ειδικοί φαίνεται να διαφωνούν... Κάποιοι υποστηρίζουν ότι κάνοντας σεξ μόνο για να ικανοποιηθεί ο σύντροφος, μπορεί να οδηγήσουμε γενικά τη σχέση μας σε άσχημα μονοπάτια. Ενώ κάποιοι άλλοι αντιλέγουν σε μελέτη που δημοσιεύτηκε στο περιοδικό Social Psychology and Personality Science, ότι οι άνθρωποι που αισθάνονται παρακινημένοι να ικανοποιήσουν τις σεξουαλικές ανάγκες του συντρόφου τους, τείνουν να βιώνουν περισσότερη σεξουαλική επιθυμία για το σύντροφό τους καθημερινά. 

Το πιθανότερο είναι ότι κάθε ζευγάρι έχει τη δική του "αλήθεια". Δηλαδή κάθε ζευγάρι έχει τα δικά του όρια στη μεταξύ του σχέση και επικοινωνία, μέσα στα οποία δεν χωρούν θεωρίες αλλά η δική του ευτυχία. Κάποιοι νιώθουν πολύ ερωτικά ικανοποιώντας το σύντροφό τους ακόμα κι αν οι ίδιοι δεν είναι ακριβώς σε κατάλληλη διάθεση, ενώ άλλοι απεχθάνονται μία τέτοια συνθήκη.

Οι ερευνητές συστήνουν ως εκ τούτου, σε όσους αρέσκονται, να το κάνουν και σε όσους νιώθουν δυσάρεστα, να το αποφύγουν. Διότι αυτό που έχει τελικά σημασία είναι το καλό της σχέσης και η προσωπική ευτυχία μέσα σε αυτή.

Σχετικά Άρθρα