ΙατροίΔιατροφολόγοιΑισθητικοίΝοσηλευτήριαΔιαγνωστικάΧημείαΦαρμακείαΓυμναστήριαΑσφάλειες

Διακοπές χωρίς τα παιδιά: Κάποτε πρέπει να ξαναγίνουμε ζευγάρι

22 Ιουλίου 2021, 18:00

images

Όταν έρχονται στην ζωή μας, την αλλάζουν και γίνονται η πρώτη μας προτεραιότητα. Οι ανάγκες τους έρχονται πάντα πρώτες και οι συνήθειές μας αλλάζουν μετατρέποντάς μας σε γονείς... Τα παιδιά είναι όλος μας ο κόσμος και καθορίζουν την καθημερινότητά μας. Αλλά μέχρι ποια ηλικία; Και πότε το ζευγάρι αποκτά και πάλι τον ερωτισμό μεταξύ του;

Οι οικογενειακές διακοπές είναι πολύτιμα διαστήματα ελεύθερου χρόνου που φέρνουν γονείς και παιδιά πιο κοντά βοηθώντας τους να δημιουργήσουν κοινές αναμνήσεις... Τα μικρά παιδιά όμως στα ξενοδοχεία δεν μπορούν να κοιμούνται μόνα τους σε ξεχωριστό δωμάτιο. Κατά συνέπεια το ζευγάρι πρέπει να φάει νωρίς, να ξεχάσει τα ρομαντικά ποτά δίπλα στη θάλασσα και να πάει στο κοινό δωμάτιο να κοιμηθεί μαζί τους. Η κατάσταση αυτή δεν μπορεί παρά να απομακρύνει με τα χρόνια ακόμα και τα πιο αγαπημένα ζευγάρια και όπως λένε οι ειδικοί, "καλοί γονείς είναι οι ευτυχισμένοι γονείς"!

Για να ισορροπήσουμε κάπως την κατάσταση υπάρχουν διάφοροι τρόποι που ο καθένας επιλέγει ανάλογα τις πεποιθήσεις και τον χαρακτήρα του:

Κάποιοι, για παράδειγμα, μετά τα 4-5 έτη των παιδιών, πηγαίνουν μαζί τους μία εβδομάδα διακοπές και μετά τα αφήνουν για φύλαξη στους παππούδες για να πάει μόνο του το ζευγάρι έστω ένα 3ήμερο.

Άλλοι, πηγαίνουν διακοπές πάντα σε ζευγάρια ώστε τα παιδιά να έχουν συνομηλίκους να απασχοληθούν αλλά και εναλλάξ οι γονείς να έχουν ένα βράδυ να το περάσουν μόνοι, πιο ρομαντικά και ιδιαίτερα.

Τέλος, κάποιοι άλλοι επιλέγουν να παίρνουν μαζί τους στις διακοπές μία γιαγιά ή άλλο πρόσωπο που θα φυλάει κάποιες ώρες την ημέρα τα παιδιά ώστε το ζευγάρι να βρίσκει λίγο χρόνο να ασχοληθεί ο ένας με τον άλλον.

Όπως και να έχει, οι ειδικοί συστήνουν όταν τα παιδιά μπαίνουν πια στην εφηβεία, να φροντίζουν οι γονείς ώστε τακτικά μέσα στο έτος να μένουν μόνοι κάποια 2ήμερα ώστε να είναι μεταξύ τους ζευγάρι και όχι γονείς. Διότι τα παιδιά μετά τα 18 θα φύγουν για σπουδές, και αυτό που θα αφήσουν πίσω θα είναι ένας άνδρας και μία γυναίκα που κάποτε ερωτεύτηκαν, κάποτε τους άρεσε να κάνουν σεξ, κάποτε κοίταγαν με λατρεία ο ένας τον άλλον αλλά τώρα έχουν απομακρυνθεί επικίνδυνα.

*με συμβουλές από το Ελληνικό Σεξολογικό Ινστιτούτο.

Σχετικά Άρθρα