ΙατροίΔιατροφολόγοιΑισθητικοίΝοσηλευτήριαΔιαγνωστικάΧημείαΦαρμακείαΓυμναστήριαΑσφάλειες

Διαφορές ανδρών και γυναικών στον ερεθισμό

04 Ιανουαρίου 2021, 18:00

images

Γυναίκες και άνδρες έχουν τις δικές τους ερωτογενείς ζώνες, τις περιοχές στο δέρμα που είναι πιο ευαίσθητες στο ερωτικό χάδι και τον σεξουαλικό ερεθισμό.  

Το γυναικείο σώμα θεωρείται πιο σύνθετο κι αυτό συμβαίνει επειδή η κυριότερη ερωτογενής ζώνη μίας γυναίκας είναι η επιδερμίδα της οπότε θεωρητικά κάθε σημείο του σώματός της μπορεί να επιφέρει την διέγερση. Καλό είναι λοιπόν να αποφεύγουμε τη δημιουργία "στεγανών" για το γυναικείο σώμα.

Αξίζει όμως να σημειωθεί ότι κάποια σημεία του γυναικείου σώματος είναι όντως πιο ευαίσθητα, καθώς αποτελούν την κατάληξη μεγάλου αριθμού νευρικών απολήξεων. Έτσι, το στήθος και τα γεννητικά όργανα αποτελούν τις σημαντικότερες ερωτογενείς ζώνες του γυναικείου σώματος. Επιπρόσθετα, άλλες περιοχές όπως οι γοφοί, οι ώμοι, ο λαιμός και η ευρύτερη περιοχή της ήβης, είναι εξαιρετικά ευαίσθητα με τη διέγερσή τους να είναι ικανή να προσφέρει μεγάλη ευχαρίστηση.

Σε ό,τι αφορά τους άνδρες, η κυριότερη διαφορά είναι ότι δεν επιθυμούν τη διέγερση σε όλο τους το σώμα αλλά η ικανοποίησή τους επέρχεται κατά κύριο λόγο μέσα από τη διέγερση των γεννητικών τους οργάνων. Από την άλλη μεριά ο λαιμός, το στέρνο, οι γλουτοί και η πλάτη (κατά μήκος της σπονδυλικής στήλης) αποτελούν στην πλειονότητα των ανδρών μέρη που η διέγερσή τους αυξάνει την ερωτική ικανοποίηση.

Πάντως αξίζει να σημειωθεί ότι η κυριότερη ερωτογενής ζώνη και των δύο φύλων είναι μια και είναι κοινή και δεν είναι άλλη από το μυαλό που οδηγεί σε διέγερση μέσω των φαντασιώσεων και των σκέψεων. 

Σχετικά Άρθρα