ΙατροίΔιατροφολόγοιΑισθητικοίΝοσηλευτήριαΔιαγνωστικάΧημείαΦαρμακείαΓυμναστήριαΑσφάλειες

Διαφορά ηλικίας σε ζευγάρια: Υπάρχει συνταγή;

11 September 2023, 18:00

images

Συνταγή ευτυχίας δεν υπάρχει σε κανένα τομέα της ζωής. Ούτε στην εργασία, ούτε στις προσωπικές σχέσεις, ούτε στην απόκτηση ή όχι παιδιών αλλά ούτε και στο γάμο. Ο κάθε άνθρωπος έχει τη δική του ιστορία, τις δικές του ανάγκες και την προσωπικότητά του που καθορίζει τι μπορεί και τι όχι να τον κάνει ευτυχισμένο. Ωστόσο υπάρχουν κάποιες γενικές οδηγίες που ισχύουν σε μεγάλο βαθμό για όλους...

Κανόνας νούμερο 1: Συμβατότητα

Αν και οι δύο έχουν παρόμοιο επίπεδο ωριμότητας και θέλουν παρόμοια πράγματα από την κοινή τους ζωή, τότε έχουν το βασικό συστατικό για μία επιτυχημένο σχέση. Το γνωμικό "τα ετερώνυμα έλκονται" βρίσκει ελάχιστη εφαρμογή στα επιτυχημένα ζευγάρια που συνήθως έχουν ίδια φιλοσοφία ζωής και ίδια όνειρα για το μέλλον.

Κανόνας νούμερο 2: Ίδια φάση ζωής

Αν και οι δύο θέλουν παιδιά δεν υπάρχει πρόβλημα. Αλλά αν ο ένας έχει κάνει οικογένεια πριν από χρόνια και έχει καλύψει αυτή του την ανάγκη, και ο άλλος δεν έχει κάνει παιδιά και τα θέλει τώρα, τότε υπάρχει πρόβλημα. Ομοίως, αν ο ένας έχει γλεντήσει τη ζωή του και τώρα θέλει να βλέπει όλη μέρα τηλεόραση ή να διαβάζει, και ο άλλος είναι σε φάση που θέλει να βγαίνει τα βράδια και να ξενυχτάει, τότε πάλι υπάρχει πρόβλημα. 

Κανόνας νούμερο 3: Ο ένας καλύπτει τις ανάγκες του άλλου

Αν - για παράδειγμα- ο ένας έχει ανάγκη από τρυφερότητα και προσοχή και ο άλλος από σιγουριά και ασφάλεια, τότε η συνταγή επιτυχίας για αυτή τη σχέση είναι εμφανής: Αν ο ένας καλύψει τις ιδιαίτερες ανάγκες του άλλου, τότε όλα θα πάνε καλά. Αν ωστόσο καλυφθούν οι ανάγκες μόνο του ενός και ο άλλος μείνει παραπονεμένες, τότε ο χωρισμός είναι πολύ πιθανός.

Κανόνας νούμερο 4: Ίδια "θέλω" στο σεξ

Το κάθε πότε και το πώς είναι τα βασικά συστατικά της σεξουαλικής ευτυχίας σε ένα ζευγάρι. Αν και δύο θέλουν το ίδιο συχνά και περίπου τα ίδια πράγματα, τότε ταιριάζουν. Αν όμως το ένα πρόσωπο είναι 20 ετών και έχει ανάγκη από καθημερινό σεξ και το άλλο πρόσωπο είναι 60 και θέλει μία φορά την εβδομάδα, τότε δημιουργούνται τριβές και δυσάρεστα συναισθήματα.

Κανόνας νούμερο 5: Σεβασμός

Σεβασμός στα νιάτα και σεβασμός στις ώριμες ηλικίες. Τι σημαίνει αυτό; Σημαίνει ότι όταν -για παράδειγμα- ένας ώριμος άνδρας σηκώνει τα μάτια του πάνω σε ένα τρυφερό νεαρό κορίτσι, πρέπει να καταλάβει ότι αναλαμβάνει την ευθύνη να μην καταστρέψει τα νεανικά του χρόνια με παραξενιές και εγωισμούς. Πρέπει να σεβαστεί την ανάγκη της νέας γυναίκας για έρωτα, διασκεδάσεις, συναναστροφές, επαφές με τις φίλες της, προώθηση της καριέρας της, ταξίδια, και ό,τι άλλο μπορεί να ονειρεύεται ένας νέος άνθρωπος. 

Από την άλλη πλευρά, στην ίδια περίπτωση, η νέα κοπέλα που αποφασίζει να συσχετιστεί με έναν ώριμο άνδρα, πρέπει να συνειδητοποιήσει ότι εκείνος δεν έχει τις δικές της αντοχές και πρέπει να σεβαστεί τους ρυθμούς και τις ανάγκες του. Όταν υπερτερεί ο αλληλοσεβασμός στο ζευγάρι, όλα μπορούν να ξεπεραστούν. Αλλά αυτό είναι κάτι πολύ δύσκολο να συμβεί όταν οι διαφορές σε ηλικία και φάση ζωής είναι μεγάλες!

Σχετικά Άρθρα