ΙατροίΔιατροφολόγοιΑισθητικοίΝοσηλευτήριαΔιαγνωστικάΧημείαΦαρμακείαΓυμναστήριαΑσφάλειες

Δεν φαντάζεστε ποια είναι τα δυο λάθη που χαλούν τη μαγεία στο σεξ

27 Φεβρουαρίου 2020, 18:00

images

Σε κάποια ζευγάρια υπάρχουν νιάτα, υγεία, έρωτας και καλή διάθεση αλλά το σεξ είναι σπανίως ικανοποιητικό και για τους δύο. Σε έρευνα που εκπόνησαν σε σεξολογικό ινστιτούτο της Δανίας, εντόπισαν τα δύο πράγματα που χαλούν την απόλαυση στους περισσότερους αυτής της κατηγορίας...

Από τα 1460 άτομα και των δύο φύλων ηλικίας από 18 ως 38 ετών που ρωτήθηκαν, το συντριπτικό 58% απάντησε ότι έχει χάσει τη διέγερση ή τον οργασμό εξαιτίας της κακοσμίας στο στόμα του συντρόφου του. Οι περισσότερες δε ήταν γυναίκες και στις επιμέρους ερωτήσεις απάντησαν ότι θα ζητούσαν από τον σύντροφό τους να επισκεφτεί οδοντίατρο ή να σταματήσει να πίνει αλκοόλ πριν πάνε στο κρεβάτι, ή απλά να βουρτσίσει τα δόντια του πριν από τις συναντήσεις τους, αλλά ντρέπονται!

Ένα άλλο σεβαστό ποσοστό από τους ερωτηθέντες, που έφτανε το 34%, απάντησαν ότι χάνουν μέρος της ικανοποίησης επειδή δεν τους αρέσει να ακούν τον σύντροφό τους να μιλάει την ώρα του σεξ, ή αντίθετα δεν μπορούν οι ίδιοι να εκφραστούν λεκτικά όπως θα ήθελαν. Δηλαδή αντιμετωπίζουν ασυμβατότητα στο κομμάτι της λεκτικής έκφρασης κατά την ώρα της σεξουαλικής επαφής. Και αυτό το αναδεικνύουν ως σοβαρό εμπόδιο στο να ερεθίζονται ή να μην φτάνουν εύκολα σε οργασμό. Σε αυτήν την απάντηση περισσότεροι ήταν άνδρες.

Οι σεξολόγοι ως εκ τούτου συστήνουν να προσέχουμε την υγιεινή μας γενικά πριν συναντήσουμε τον σύντροφό μας, και να συζητούν τα ζευγάρια μεταξύ τους χωρίς ντροπή και ταμπού τι τους αρέσει να λένε ή να... μην λένε όταν βρίσκονται στο κρεβάτι. 

ΠΗΓΗ

Danish Association for Clinical Sexology

Σχετικά Άρθρα