ΙατροίΔιατροφολόγοιΑισθητικοίΝοσηλευτήριαΔιαγνωστικάΧημείαΦαρμακείαΓυμναστήριαΑσφάλειες

Δεν είναι το καλό παιδί που νομίζατε; Ψυχραιμία!

17 Ιουνίου 2022, 18:00

images

Πότε ένας ωραίος άντρας δεν είναι ''καλό παιδί'';  Και πότε είναι "ωραίος τύπος" - ένας όρος που χρησιμοποιείται για να περιγράψει κάποιον που πιστεύει ότι η συμπεριφορά του "ωραία" ή "ηθική"- αλλά δεν είναι άξιος της προσοχής μιας γυναίκας;  

Κάποιοι τύποι ανδρών γίνονται γρήγορα προσβλητικοί αν δεν πάρουν αυτό που πιστεύουν ότι τούς αξίζει από τις γυναίκες. Οι αναρτήσεις που περιγράφουν τέτοιες συμπεριφορές γίνονται συχνά viral στο φόρουμ r/niceguys.

Το Newsweek μίλησε με ψυχολόγους και θεραπευτές, καθώς και με μια γυναίκα που έχει συναντήσει  αυτόν τον τύπο άνδρα, για να βρει πώς να ταυτιστεί και να αντιμετωπίσει αυτά τα ...«καλά παιδιά».

Οι συντονιστές του r/niceguys υποστηρίζουν ότι αυτοί οι άνδρες «υποτιμούν τους άλλους, ενώ ταυτόχρονα εκφράζουν μια ευνοϊκή άποψη για τον εαυτό τους». Η Βενετία Λεωνιδάκη, ψυχολόγος και ιδρύτρια της Spiral Psychology, τούς όρισε ως «άντρες που δεν εκφράζουν ξεκάθαρα, ούτε διεκδικούν τις συναισθηματικές τους ανάγκες, συμπεριλαμβανομένης της ανάγκης για συναισθηματική εγγύτητα, σεξουαλική σύνδεση, προσοχή και αγάπη».

«Όταν οι γυναίκες δεν συμπεριφέρονται όπως ήλπιζαν, τα όχι και τόσο «καλά παιδιά» βιώνουν συναισθήματα θυμού, ακόμη και προδοσίας, που μπορεί να οδηγήσουν στην εξευτελιστική συμπεριφορά τους προς τις γυναίκες», πρόσθεσε. «Η μείωση της προσωπικότητας των γυναικών και η παράλληλη έκφραση μίας ευνοϊκής άποψης για τον εαυτό τους λειτουργούν ως άμυνα».

Η Audrey Tang, ψυχολόγος με έδρα το Λονδίνο, είπε στο Newsweek ότι δεν υπάρχει συγκεκριμένη ψυχοπαθολογία που να περιγράφει τους αυτοαποκαλούμενους «καλούς τύπους», αλλά ο ναρκισσισμός μπορεί να είναι η πιο κοντινή από άποψη προσωπικότητας. Η Tang συμπλήρωσε ότι η συμπεριφορά του άντρα αυτού θα μπορούσε μερικές φορές να εξηγηθεί μέσω της κατανόησης της ανατροφής του.

Τα «καλά παιδιά» μπορεί να στερούνται συναισθηματικής νοημοσύνης καθώς και την ικανότητα να εκφράζουν και να διαχειρίζονται τα συναισθήματά τους με αποτελεσματικό τρόπο, πρόσθεσε.

Η Marisa Peer, θεραπεύτρια, ειδικός σχέσεων και συγγραφέας εξήγησε περαιτέρω: «Θα στέλνουν ατελείωτα μηνύματα ή email, θα σάς βομβαρδίζουν με κομπλιμέντα και θα φέρνουν πάντα δώρα, αλλά προσοχή, αυτή η περίοδος είναι σύντομη... Οι καλοί αυτοί τύποι θεωρούν ότι δεν κάνουν ποτέ λάθος και δεν θα πάρουν ποτέ την ευθύνη για τίποτα", συμπλήρωσε η Peer στο Newsweek . «Ωστόσο, αν προσπαθήσετε να τους αντιμετωπίσετε ή να τους επισημάνετε τα λάθη τους, θα βιώσετε την οργή τους» καταλήγει.


Σχετικά Άρθρα