ΙατροίΔιατροφολόγοιΑισθητικοίΝοσηλευτήριαΔιαγνωστικάΧημείαΦαρμακείαΓυμναστήριαΑσφάλειες

Δεν βρίσκω σύντροφο, άρα είμαι αποτυχημένος/η

05 September 2023, 18:00

images

Η εποχή μας καθορίζεται μεταξύ άλλων από τη δυσκολία πολλών νέων (και λιγότερο νέων) ανθρώπων να κάνουν μία ικανοποιητική προσωπική σχέση. Οι γνωριμίες είναι πολλές, οι προσπάθειες για τους περισσότερους εντατικές, αλλά η μία αποτυχία διαδέχεται την άλλη... Τίς πταίει για αυτή τη μάστιγα μοναξιάς; 

Υπάρχει πρώτα το καλό "σενάριο": Σύμφωνα με αυτό, οι περισσότεροι δεν συμβιβάζονται με ένα μη ταιριαστό υποψήφιο και αναζητούν αυτόν ή αυτήν που έχει παρόμοια ηλικία, μόρφωση, ενδιαφέροντα, επιδιώξεις και όνειρα στη ζωή. Έτσι, ενώ παλαιότερα ο γάμος ήταν επιβεβλημένος με αποτέλεσμα άνδρες και γυναίκες να "κλείνουν" τα μάτια και να παντρεύονται όποιον/α βρέθηκε διαθέσιμος/η, τώρα αν δεν βρεθεί το κατάλληλο ταίρι επιλέγουν τη μοναξιά. Και πολύ καλά κάνουν αρκεί να μην πέσουν σε μία πολύ συνηθισμένη παγίδα: Να μην ξέρουν τι ψάχνουν σε έναν άνθρωπο!

Υπάρχει ωστόσο και το "κακό" σενάριο: Οι τελευταίες γενιές ανθρώπων μεγάλωσαν εν πολλοίς χωρίς όρια και αρχές με μία νοοτροπία ότι στα παιδιά πρέπει να λέμε "ναι", να μην τα μαλώνουμε ποτέ και να τους κάνουμε όλα τα χατίρια αν θέλουμε να είμαστε καλοί γονείς. Η ζωή έξω από το σπίτι ωστόσο, είναι σκληρή και απαιτεί την απότομη προσγείωση αυτών των ανθρώπων που νιώθουν έξω από τα νερά τους και δεν αντέχουν την παραμικρή κριτική, την παραμικρή άρνηση, τον παραμικρό συμβιβασμό.

Η λύση

Σε όσους ανήκουν στην πρώτη κατηγορία, αρκεί να ξέρουν τι τύπο ανθρώπου ψάχνουν και να συνειδητοποιούν ότι όπως εκείνοι δεν είναι τέλειοι, δεν θα είναι και εκείνος. Όταν λοιπόν έρθει στο δρόμο τους ένας τέτοιος άνθρωπος, πρέπει να τον αναγνωρίσουν και να του ανοίξουν την πόρτα χωρίς καθυστερήσεις και δεύτερες σκέψεις.

Από την άλλη πλευρά, σε όσους ανήκουν στη δεύτερη κατηγορία, καλό είναι να αναζητήσουν από πολύ νωρίς στη ζωή τους τη βοήθεια ψυχολόγου, ώστε να συνειδητοποιήσουν τα προβλήματά τους και να τα ξεπεράσουν.

Πάντως, ακόμα και έτσι, κάποιοι δεν θα βρουν ποτέ τον κατάλληλο σύντροφο και αυτό είναι οκ! Στη ζωή ερχόμαστε για να ζήσουμε πολλά και όχι μόνο ένα! Ερχόμαστε επίσης για να βελτιώσουμε την ψυχή μας και να κάνουμε ένα βήμα πιο πάνω ως προσωπικότητες. Ας ζούμε λοιπόν την ζωή μας δημιουργώντας, αγαπώντας, περνώντας ωραία την κάθε ημέρα και ό,τι άλλο είναι να γίνει, θα γίνει!

Σχετικά Άρθρα