ΙατροίΔιατροφολόγοιΑισθητικοίΝοσηλευτήριαΔιαγνωστικάΧημείαΦαρμακείαΓυμναστήριαΑσφάλειες

Βρετανός σταρ υπερβαίνει τα ταμπού και παραδέχεται ότι είναι υπογόνιμος

19 Δεκεμβρίου 2019, 18:15

images

Ο Ροντ Γκίλμπερτ είναι 51 ετών Βρετανός κωμικός, γνωστός για πολλές δουλειές του στην τηλεόραση, τον κινηματογράφο και το θέατρο. Το 2005 προτάθηκε για το Perrier Best Newcomer Award ενώ το 2008 προτάθηκε για την μεγαλύτερη διάκριση σε κωμικούς ηθοποιούς στη Βρετανία, το Edinburgh Comedy Awards.

Πρόσφατα όμως έκανε αίσθηση επειδή επέλεξε να είναι το βασικό πρόσωπο καμπάνιας ενημέρωσης για την ανδρική υπογονιμότητα. "Δεν είχα φανταστεί ότι θα μπορούσα να αντιμετωπίζω τέτοιο πρόβλημα. Αλλά όταν προσπαθήσαμε με την σύζυγό μου να κάνουμε παιδί, αποκαλύφθηκε ότι είχα πρόβλημα", δηλώνει με αφοπλιστική ειλικρίνεια μιλώντας στο BBC.

Η καμπάνια HIMfertility ενθαρρύνει τους άνδρες να μιλήσουν για το πρόβλημά τους και να ζητήσουν βοήθεια.  "Οι άνδρες δεν μπορούν εύκολα να εξωτερικεύουμε τα συναισθήματά μας και ειδικά να θίγουμε το θέμα της υπογονιμότητας καθώς συνηθίζεται να το μπερδεύουμε με τον ανδρισμό", λέει ο Βρετανός ηθοποιός και συνεχίζει: "Πρέπει να πείσουμε τους άνδρες να μην νιώθουν άσχημα, να μην ντρέπονται, να μην θεωρούν τοπ πρόβλημα αξεπέραστο κι ακόμα κι αν δεν επιλύεται, να ζουν με αυτό χωρίς να νιώθουν τύψεις".

Και ο τρόπος που βρήκε ο ίδιος είναι να μιλάει ανοιχτά για την αδυναμία του να αποκτήσει παιδιά δίνοντας το παράδειγμα και σε άλλους άνδρες να ξεπεράσουν τα ταμπού και την ντροπή για μια κατάσταση που τους επιβλήθηκε και δεν φέρουν ευθύνη ή ενοχή.

ΠΗΓΗ

BBC



Σχετικά Άρθρα