ΙατροίΔιατροφολόγοιΑισθητικοίΝοσηλευτήριαΔιαγνωστικάΧημείαΦαρμακείαΓυμναστήριαΑσφάλειες

Βότανα για καλύτερες επιδόσεις στους άνδρες

14 Αυγούστου 2020, 18:00

images

Σε κάθε πολιτισμό υπάρχουν μαρτυρίες για βότανα που προορίζονται για βελτίωση στην λίμπιντο. Μεταξύ αυτών, ξεχωρίζουν το τζίνσενγκ και το σαφράν για τα οποία φαίνεται να συμφωνούν διάφορες παραδόσεις. 

Έρευνα του Πανεπιστημίου Guelph του Οντάριο του Καναδά αναφέρει ότι το τζίνσενγκ και το σαφράν έχουν αφροδισιακή δράση. Μάλιστα το μεν τζίνσενγκ φαίνεται ότι ενισχύει την αντοχή του άνδρα και δευτερευόντως και την ερωτική διάθεση ενώ το σαφράν τονώνει γενικά τη λίμπιντο. 

Προσοχή πρέπει να δείξουν οι ενδιαφερόμενοι στην ποσότητα των αφεψημάτων που θα καταναλώσουν καθώς όλα τα βότανα μπορεί να είναι δυνητικά και δηλητήρια αν κάνουμε υπερβολές. Λίγα γραμμάρια προϊόντος βρασμένο σε ένα ποτήρι νερό είναι αρκετό για λήψη μία φορά την ημέρα ή και πιο αραιά.

Επίσης είναι χρήσιμο να γνωρίζουν ότι τα βότανα που λαμβάνουμε ως αφέψημα δεν μπορεί να έχει την άμεση δράση ενός χημικού φαρμάκου. Τα αποτελέσματα λοιπόν ενδέχεται να μην είναι άμεσα και δραματικά, ειδικά αν ο άνδρας έχει αγγειακά ή άλλα προβλήματα υγείας. 

Σε αυτήν την περίπτωση πρέπει αν κάνει λήψη ένα διάστημα -προσοχή πάντα χωρίς να αυξάνει την ποσότητα- ώστε να διαπιστώσει αν υπάρχου στην περίπτωσή του θετικές επιδράσεις.

Την λίμπιντο επίσης τονώνουν τα θαλασσινά και κυρίως τα οστρακοειδή, οι φράουλες και η μαύρη σοκολάτα με περιεκτικότητα σε κακάο που ξεπερνάει το 70%.

Σχετικά Άρθρα