ΙατροίΔιατροφολόγοιΑισθητικοίΝοσηλευτήριαΔιαγνωστικάΧημείαΦαρμακείαΓυμναστήριαΑσφάλειες

Αυτό είναι το χειρότερο που μπορούμε να κάνουμε όταν έχουμε σεξουαλικό πρόβλημα

18 Οκτωβρίου 2023, 18:00

images

Αν αντιμετωπίζετε κάποιο πρόβλημα στη libido ή την επίτευξη οργασμού, αν πονάτε κατά την επαφή ή νιώθετε δυσάρεστα σε κάποιες κινήσεις, αν έχετε ντροπή, κακή ψυχολογία και αδυναμία να αντλήσετε ικανοποίηση, ελέγξτε πρώτα μήπως κάνετε το πιο βασικό λάθος...

Όπως βεβαιώνουν οι σεξολόγοι, οι ουρολόγοι και οι ψυχολόγοι, το βασικό είναι να παραδεχτούμε ότι έχουμε πρόβλημα και να μιλήσουμε για αυτό ανοιχτά. Αν δεν κάνουμε αυτό το βασικό, πρώτα με το σύντροφό μας, μετά με έναν ειδικό, τότε οδεύουμε με γοργούς ρυθμούς προς εδραίωση και επιδείνωση του προβλήματος!

Μελέτες παρατήρησης έχουν δείξει με ξεκάθαρο τρόπο ότι ακόμα κι αν εμπιστευθούμε ένα φίλο ή μία φίλη και πούμε ξεκάθαρα τι μάς απασχολεί, έχουμε κάνει το πρώτο βήμα για να το επιλύσουμε. Η εξήγηση είναι απλή: Πρώτον, όλοι οι άνθρωποι έχουμε λίγο ως πολύ τα ίδια ή παρόμοια προβλήματα. Αν πάρουμε το θάρρος και μιλήσουμε για το πρόβλημά μας σε ένα συνομήλικο άνθρωπο, το πιθανότερο είναι ότι είτε έχει αντιμετωπίσει κι αυτός το ίδιο, είτε το έχει ακούσει από άλλους. Η αποκάλυψη και μόνο ότι δεν το έχουμε πάθει μόνον εμείς, μάς ανακουφίζει!

Επίσης, η συζήτηση με το σύντροφό μας για αυτό που βιώνουμε, θα του δώσει την ευκαιρία να βοηθήσει όσο μπορεί στο να το ξεπεράσουμε ή να μάθουμε να ζούμε με αυτό χωρίς αγωνία. 

Αλλά ακόμα κι αν δεν μιλήσουμε σε ανθρώπους της ζωής μας, η επίσκεψη σε ειδικό είναι βέβαιο ότι θα βοηθήσει. Ο γιατρός ή ο ψυχολόγος (αν το πρόβλημα έχει ψυχολογικό υπόβαθρο) θα μάς εξηγήσει τι μάς συμβαίνει και γιατί, και θα μάς δώσει τις θεραπευτικές επιλογές που χρειαζόμαστε για να προχωρήσουμε στην επίλυσή του.

Τίποτα από τα παραπάνω δεν θα συμβεί, ωστόσο, αν το κρατήσουμε μυστικό, μέσα μας και δεν δώσουμε σε κανέναν την ευκαιρία να μάς βοηθήσει!

Σχετικά Άρθρα