ΙατροίΔιατροφολόγοιΑισθητικοίΝοσηλευτήριαΔιαγνωστικάΧημείαΦαρμακείαΓυμναστήριαΑσφάλειες

Αυτό είναι το πιο συχνό σεξουαλικό πρόβλημα των νέων ανδρών

14 Οκτωβρίου 2020, 18:00

images

Η πρόωρη εκσπερμάτιση συμβαίνει όταν ένας άνδρας φτάνει πολύ γρήγορα και ανεξέλεγκτα με αποτέλεσμα σε οργασμό, να μην νιώθει και ο ίδιος ικανοποίηση. Υπολογίζεται ότι το 4% -30% των ανδρών παρουσιάζει πρόωρη εκσπερμάτιση, αν και υπάρχουν έρευνες που καταγράφουν ακόμα υψηλότερα ποσοστά σε κάποιες χώρες. 

Η δυσλειτουργία αυτή οφείλετε τόσο σε ψυχολογικούς όσο και οργανικούς παράγοντες. Ορισμένες φαρμακευτικές αγωγές μπορούν να βοηθήσουν σε περιπτώσεις πρόωρης εκσπερμάτισης, ενώ λύση δίνουν συνήθως ειδικοί σεξολόγοι που εφαρμόζουν διάφορες θεραπευτικές προσεγγίσεις. Ωστόσο, υπάρχουν και πράγματα να προσέξει μόνος του κάθε ενδιαφερόμενος ώστε να συνεπικουρήσει την θεραπεία που δέχεται...

Σε ό,τι αφορά την διατροφή, υπάρχουν πολλά μεταλλικά στοιχεία που μπορούν να συμβάλουν στην αντιμετώπιση της πρόωρης εκσπερμάτισης:

Ο ψευδάργυρος φαίνεται να σχετίζεται με τη σεξουαλική δυσλειτουργία και να παίζει ρόλο στην ανδρική γονιμότητα. Σύμφωνα με ορισμένες μελέτες, σημειώθηκαν μειωμένες ποσότητες ψευδαργύρου στο σπερματικό υγρό ανδρών με στειρότητα. Συμπληρώματα ψευδαργύρου μπορούν να βελτιώσουν τη σεξουαλική λειτουργία και να αυξήσουν τα επίπεδα τεστοστερόνης.

Το μαγνήσιο είναι ένα άλλο σημαντικό ιχνοστοιχείο και έρευνες έχουν συνδέσει τα χαμηλά επίπεδα μαγνησίου με την πρόωρη εκσπερμάτιση, καθώς η έλλειψη του αυξάνει ορισμένες μυϊκές συσπάσεις που συχνά οδηγούν σε οργασμό.

Άλλα μέταλλα που μπορεί να βοηθήσουν είναι το ασβέστιο, ο χαλκός, το μαγγάνιο και το σελήνιο.

Σε ό,τι αφορά την φυσική δραστηριότητα, μπορεί επίσης να κάνει πολλά πράγματα ο άνδρας: 


Διάφορες ασκήσεις του πυελικού εδάφους μπορεί να βοηθήσουν στην ενδυνάμωση των μυών που συμμετέχουν στην εκσπερμάτιση, ώστε να βελτιωθεί ο έλεγχος του οργασμού. Σύμφωνα με έρευνα, άνδρες με πρόωρη εκσπερμάτιση σημείωσαν βελτίωση ακολουθώντας ένα πρόγραμμα ασκήσεων για 12 εβδομάδες. Μία τέτοια άσκηση είναι να ξαπλώσει ο άνδρας χωρίς να πιέζετε το περίνεο (η περιοχή μεταξύ του πρωκτού και των γεννητικών οργάνων), και να σφίγγει στην περιοχή όσο περισσότερο μπορεί τους μύες που διακόπτουν την ούρηση για 5 δευτερόλεπτα. Μετά να ξεκουράζεται για 5 δευτερόλεπτα και να επαναλαμβάνει τη διαδικασία 10 φορές στο πλαίσιο ενός σετ ασκήσεων. 


Σχετικά Άρθρα